19 / 04 / 2024

Deniz kenarında yükselen lüks konut projeleri!

Deniz kenarında yükselen lüks konut projeleri!

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde sayıları her geçen yıl artan lüks konut projeleri, Türkiye'nin gözde tatil beldelerinde de çoğalmaya başladı



İster villa, ister rezidans ya da apartman dairesi şeklinde olsun, Bodrum'dan Antalya'ya sahil boyunca uzanan alternatifler hem tatilcilerin hem de yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Güvenlik hizmeti, yüzme havuzları, sosyal tesisleriyle tüketicinin öncelikli tercihi haline gelen konut projeleri, yalnız büyük şehirlerde değil, turizmin kalbinin attığı sahil kentlerinde de yayılıyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar daha çok yabancı alıcılara yönelik villa tipi konutların üretildiği Bodrum, Antalya gibi kentlerde, artık yerli alıcılar ve yatırımcılar için de alternatif olabilecek projeler geliştiriliyor.

Villa konseptinin dışına da taşan bu projeler kimi zaman rezidans özellikleri taşırken, kimi zaman apartman dairesi olarak inşa ediliyor; hatta penthouse katları bile yapılıyor.

İSTEYEN MÜşžTERİYE GÜNLÜK KİRALAMA HİZMETİ VERİLİYOR

şžehir dışından gelenlerin yazlık ev niyetiyle alım yaptığı bu tip projeler, yatırımcıyı 'kiralama' potansiyeliyle cezbediyor. Bazı projelerde uzun süreli kiralamanın yanı sıra tatile gelen yerli ve yabancı turistlere, günlük ya da haftalık olarak kısa süreli kiralamaların da yapılabiliyor olması avantaj sağlıyor.

Hatta, bazı şirketler, kiralama hizmeti de veriyor. Örneğin, Cebeci inşaatın Alanya'daki Azura Park projesinde daire sahipleri, dairelerini kullanmadıkları dönemlerde yönetim şirketi aracılığıyla günlük olarak kiralayabiliyor.

İSTANBUL'DAN GİDENLERE YERELLER RAKİP OLUYOR

Tatil kentlerindeki projelere bakıldığında, İstanbul merkezli büyük inşaat yatırımcılarının da yerel yatırımcıların da aktif olduğu görülüyor. Regnum, Doğa Gayrimenkul gibi şirketler Bodrum'da lüks villalar yaparken, Antalya'nın en büyükleri arasındaki Ekol İnşaat gibi yerel firmalar da hem yerliye hem yabancıya satış yapıyor.

1.2 milyon Euro'luk akıllı villaların inşaatı tamamlandı

Regnum'un Bodrum Kalesi manzaralı projesi Escana'da kentin kendine özgü mimarisi ile 21. yüzyıl teknolojisi harmanlandı. Akıllı bina konseptiyle inşa edilen projede, uzaktan cep telefonu veya internet aracılığıyla evin ısıtma ve kliması önceden çalıştırılabiliyor; aydınlatma ve televizyon da dahil olmak üzere bütün elektrikli-elektronik aletler kumanda edilebiliyor. Escana'da yer alan 25 villa, 3 katlı olarak inşa edildi. Villaların büyüklüğü 400 ile 450 metrekare arasında.

Regnum Escana

Yatırımcı: Regnum Gayrimenkul Geliştirme
Yer: Bodrum
Konut sayısı: 25
Fiyat: 1.2-1.5 milyon Euro
Teslim tarihi: 2010
Tel: 0 252 316 01

Bilgili'nin Bodrum'unda örnek villa hazırlandı

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün eski başkanlarından Bilgili Holding'in patronu Serdar Bilgili'nin Bodrum'daki yatırımı BodrumBodrum'da örnek villa hazırlandı. 26 dönümlük arsa üzerinde 80 villa ve az sayıda daireden meydana gelen projede 16 adet dubleks villa, ve özel havuza sahip olan B tipi evlerin büyüklükleri 237 ile 266 metrekare arasında değişiyor.

BodrumBodrum

Yatırımcı: Bilgili Holding
Yer: Bodrum
Konut sayısı: 80
Fiyat: 310 bin-770 bin Euro
Teslim tarihi: Mayıs 2012
Tel: 0 252 386 43 77

Belek'te akıllı daireler 89 bin Euro'ya satışta

Antalya Belek'te Ekol İnşaat tarafından hayata geçirilen White Golf Paradise adlı projede 18 daire yer alıyor. 2+1 normal dairelerden 4+1 tipinde villalara kadar farklı büyüklük ve tiplerde konut seçeneklerine yer verilen projede akıllı ev uygulaması da yapılıyor. Projede yüzde 30 peşinat ve kalan için vadeli ödeme mümkün.

White Golf Paradise

Yatırımcı: Ekol İnşaat
Yer: Belek
Konut sayısı: 18
Fiyat: 89 bin-300 bin Euro
Teslim tarihi: Ağustos 2011
Tel: 0 242 228 11 88

Anahtar teslim dairelerde ödeme eylülde başlayacak

Doğa Hanımeli Evleri'nde kalan son 2 daire için özel kampanya uygulanıyor. Buna göre, anahtar teslim daireleri bugün satın alanlar, ödemeye eylülde başlıyor. Projede 3+1 bahçe katı ve 3+1 zemin kat daireler satışta. 195 metrekare dubleks bahçe katının fiyatı 600 bin, 140 metrekarelik zemin kat dairenin fiyatı ise 450 bin dolar olarak açıklandı.

Doğa Hanımeli Evleri
Yatırımcı: Doğa Gayrimenkul
Yer: Bodrum
Konut sayısı: 59
Fiyat: 450 bin-600 bin dolar
Teslim tarihi: Temmuz 2009
Tel: 0 212 322 26 26

Alaçatı'da taş evleri 9 ayda hazır ediyor

Haziranda Köy içi Taş Evler'in 30 konuttan oluşacak ikinci etabının satışına başlayan Veryeriler inşaat, 100-130 metrekarelik, 2+1 ve 3+1 tipinde evler hayata geçiriyor. Fiyatların 250 bin ile 300 bin Euro arasında değiştiği projenin inşaatı, turizm bölgelerinde yazın inşaat yasağı olması nedeniyle eylülde başlayacak. 9 ayda tamamlanacak evlerin yapımında eski Rum mimarisi kullanılacak. Taş Evler'den alanlar arasında sanatçı Demet Akbağ ve milli basketbolcu Kerem Gönlüm de var.

Köy İçi Taş Evler

Yatırımcı: Veryeriler İnşaat
Yer: Alaçatı
Konut sayısı: 30
Fiyat: 250 bin-300 bin Euro
Teslim tarihi: Nisan 2012
Tel: 0 232 716 91 96
Habertürk


Geri Dön