25 / 04 / 2024

Deniz Seki, nasıl İskoçya'dan 99 TL'ye arsa alarak Lady oldu?

Deniz Seki, nasıl İskoçya'dan 99 TL'ye arsa alarak Lady oldu?

Araziniz bir metrekare bile olsa dünyanın her yerinde lord ya da lady sayılıyorsunuz. Hoş değil mi? Hem bunun için İskoçya'ya gitmeye de gerek yok; yabancı şirketin Türkiye temsilciliği var



İskoçya'da bir şirket isteyene toprak satıyor, karşılığında lord-lady unvanını veriyor.


İskoçya’da yıllardır süren bir gelenek var. Eğer İskoçya topraklannda bir metrekarelik bile araziniz varsa, erkekseniz lord, kadınsanız lady ilan ediliyorsunuz. Şimdilerde İskoçya bu olayı hepten ticarete dökmüş. Devlet destekli Moon Estates şirketi aracılığıyla bir metrekarelik toprak satıyor, karşılığında size toprağınızın nerede olduğunu gösteren bir tapu belgesi ile birlikte lady ya da lord unvanınızı veriyorlar, İskoçya Hükümeti imzalı belge, sadece İskoçya topraklannda değil, dünyanın her yerinde geçerli.


Moon Estates şirketinin Türkiye temsilcisi ise Fırat Kurtoğlu isimli genç bir girişimci.


Fırat Kurtoğlu şirket ve sattıklan ürünle İngiltere’de Liverpool Üniversitesinde okurken tanışmış. Ürünü ilk önce kız arkadaşına hediye olarak almış.


Kız arkadaşının lady olmaktan ne kadar hoşlandığını fark edince Moon Estates firması ile iletişime geçerek Türkiye patentini ve 50 dönüm arsa satın almış. Fırat Kurt oğlu, şimdi bu arsalan çeşitli internet sitelerinde lady ya da lord olmak isteyenlere metrekaresi 99 TL’den satıyor.


Deniz Seki, nasıl İskoçya dan 99 TL ye arsa alarak Lady oldu?


VİZE İÇİN AVANTAJ


Arsa satışı karşılığında verdiği tüm belgeler yasal ve Moon Estates şirketinin teminatı altında. Tapu, alıcıya teslim edilirken sahip olduğu yerin koordinatlan da sunuluyor.


Sertifika ve tapular kişilerin ismine düzenleniyor. Bu tapu ve sertifikanın esas amacı size lord-lady unvanını kazandırmak. Unvanınızı İskoçya, Galler, diğer Birleşik Krallık ülkelerinde ve Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin vize başvurulannda kullanabiliyorsunuz. Lady-lord sertifikası devlet tarafından verildiği için yasal unvanın da kanıtı sayılıyor. Bu da vize başvurularında önemli bir yere sahip olduğunu gösteriyor. Hatta konsolosluklar için bu belgenin avantaj olarak kabul edildiğini belirtelim.


İskoçya’da toprak sahibi olmanın vergi yükü yok. Bu ticari girişime yıllar önce başlayan ülke, yanı sıra toprak sahiplerini koruma altına almak için vergiyi de kaldırmış.


Fırat Kurtoğlu’nun Moon Estates adlı şirketten aldığı 50 dönüm arazinin yeri İskoçya’nın Kincavel Bölgesinde.

Bu yüzden arsa aldığınızda size İskoçya Kincavel Bölgesi Lordu ya da Lady’si unvanı veriliyor.


Fırat Kurtoğlu’nun, bu temsilciliği Türkiye’ye getirmesinin en büyük nedeni özel günlerde eşlerin birbirine alacak güzel bir hediye bulamaması. “Bu dünyada çakılı bir çivim bile yok” diyenlere de seslenen Kurtoğlu, bu arsaları sadece çeşitli güvenilir internet sitelerinde satıyor. Dünyadaki satış oranlan gitgide yükseliyor. 2011’de İngiltere’de satışa çıkan 50 bin parselin 40 binden fazlası satılmış bile. Fırat Kurtoğlu, Türkiye’de Deniz Seki gibi sanatçılann da aralarında bulunduğu 100 kişiye ulaşmayı başarmış. Bir başka deyişle; aramızda kimliğini gizleyen lady ve lordlar dolaşıyor.


Fırat Kurtoğlu’nun distribütörlüğünü aldığı Moon Estates firması, Ay, Venüs ve Mars'tan da toprak satıyor. Tapuları kargoyla evlere gönderiyor.


Bir diğer seçenek ise yıldızlar... Gece istediğiniz yıldızı seçiyorsunuz, ona ad veriyorsunuz. Yakın bir yıldız varsa onu da eşinize dostunuza ayırma şansınız var. Müşterinin yıldızı seçerken iyice düşünüp taşınması gerekiyor. Fiyatlar 15-20 euro arasında... Yıldızların birinde araziniz olsun istiyorsanız şunu bilin; 10 dönüm arazi 94 Euro...


Yasemin Yurtman / POSTA


Geri Dön