19 / 04 / 2024

Denizbank bazı mega projelere olan desteğini artırıyor!

Denizbank bazı mega projelere olan desteğini artırıyor!

DenizBank, ödenmiş sermayesinde 1.5 milyar lira tutarında artırım gerçekleştirerek, toplam sermaye benzeri kredi dahil özkaynak büyüklüğünü 13.5 milyar liranın üzerine çıkarıyor.



Denizbank açıklamasına göre, tarım ve KOBİ sektörleri başta olmak üzere 3. köprü, 3. Havalimanı ve Kıbrıs Barış Suyu gibi Türkiye'nin kalkınmasında kritik öneme sahip projelerine sağlanan finansmanda önemli bir rol üstlenen DenizBank, söz konusu alanlarda desteğini artırmak amacıyla toplamda 1.5 milyar lira tutarında sermaye artırımına gdiyor. Bankanın ödenmiş sermayesinin 750 milyon lirasının nakit karşılığı, 750 milyon lirası iç kaynaklardan olmak üzere toplamda 1.5 milyar lira artırılması için hazırlanan izahname, Sermaye Piyasası Kurulunun 23 Mayıs 2016 tarihli toplantısında onaylandı. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, söz konusu sermaye artırımı ile Türkiye'nin geleceğini inşa eden dev projelere sundukları katkının devamı yönünde önemli bir adım attıklarını belirtti. Ateş, "Zirve yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.


Sabah



Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı ve Kıbrıs Barış Suyu gibi Türkiye'nin kalkınmasında kritik öneme sahip projelere sağlanan finansmanda önemli bir rol üstlenen DenizBank, bu alanlarda desteğini artırmak amacıyla toplamda 1.5 milyar TL tutarında sermaye artırımına gitti. Bankanın ödenmiş sermayesinin 750 milyon TL'si nakit karşılığı, 750 milyon TL'si iç kaynaklardan karşılanacak. 


Gerçekleşecek sermaye artışı ile DenizBank'ın sermaye benzeri kredi dahil özkaynak büyüklüğü 13.5 milyar TL'nin üzerine çıkacak. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Söz konusu sermaye artırımı ile Türkiye'nin geleceğini inşa eden dev projelere sunduğumuz katkının devamı yönünde önemli bir adım attık" diyor. 


Para




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye'nin geleceği için önem arz eden projelere sadece 2015'te 1.5 milyar dolar kaynak sağladıklarını söyledi.


Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, geçtiğimiz 10 yıl içerisinde 300'ü aşkın proje için yaklaşık 20 milyar dolar tutarında uzun vadeli finansman sağladıklarını kaydetti. Ateş "Bankamız 2023 yılında 100 yaşma basacak olan Türkiye Cumhuriyeti için hayati önem arz eden pek çok projenin ana finansörü konumunda bulunarak ekonomik ve toplumsal kalkınmaya önemli ölçüde katkı sundu" dedi. Ateş, 2015 yılı içerisinde 3. köprü, 3. havalimanı, Kıbrıs Barış Suyu Temin Projesi, TAV Bodrum Havaalanı ve Ilısu Barajı ile Kamu-Özel Sektör Ortaklı Şehir Hastaneleri gibi projelerin finansman süreçlerinde doğrudan ve dolaylı olarak yer alarak yaklaşık 1.5 milyar dolar tutarında kaynak aktardıklarını vurguladı. 


EN BÜYÜK PAY 


Ateş "İlk etap finansman paketi 4.5 milyar Euro olan İstanbul 3. havalimanı projesinde en büyük özel banka payı olan 500 milyon Euro ile yer aldık" dedi. 


Sağlığa 336 milyon Euro katkı 


Ateş, şehir hastanelerinin, kamu bütçesine yük bindirmeden yenilenebilmesi amacıyla oluşturulan ve Kamu-Özel Sektör Ortaklığı (PPP) kapsamında ihale edilen projeler için Mersin ve Bilkent PPP projelerine, 18 yıla kadar vadeli, toplamda 336 milyon Euro limit tahsis ettiklerini belirtti. Ateş, "Bu noktada Bilkent PPP projesinin Global Financial Conferences tarafından "2015 yılının Altyapı işlemi" seçildiğini de belirtmek isterim" ifadesini kullandı. 




Habertürk


Geri Dön