28 / 03 / 2024

Denizbank'tan 50 yeni şube

Denizbank'tan 50 yeni şube

Denizbank'ın 2009 yılında kuracağı 50 şubenin 43'ünü Yeşil Damla adını verdiği özel tarım şubeleri oluşturacak. Yeni şubelerde ayrıca 350 kişi istihdam edilecek



Tarım bankacılığı alanında krize rağmen büyümesini sürdüren Denizbank, nüfusu 10-100 bin arasında değişen tarım ağırlıklı ilçelerde 43 yeni özel tarım şubesi açarak bu sayıyı 60'a ulaştıracak. Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, 2009 yılında tarım kredileri hacmini 1.5 milyar TL'ye çıkarmayı ve 350 bin üreticiye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Ateş, son yıllarda ihmal edilmiş tarım sektörüne yatırım yapmaya devam edeceklerini ve üreticilere tanıdıkları imkanlarla, özel sektör bankaları arasında, tarım kredilerinde sektörün şampiyonu olmayı sürdüreceklerini vurguladı.
Üreticiye daha yakın olma hedefiyle tarıma özel şubeler açmaya devam edeceklerini belirten Ateş, "2009 yılı sonuna kadar tarım şubesi sayısını 60'a çıkarmayı düşünüyoruz. Bu yeni tarım şubelerine Yeşil Damla adını verdik. Bu şubeler nüfusu 10 bin ile 100 bin arasında değişen Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde yer alan tarım ağırlıklı ilçelerde olacak. İlk etapta açılacak Yeşil Damlalar ile tarımsal nüfusun ve üretiminin yüzde 65'ine ulaşacağız" dedi. Şu ana kadar 17 Yeşil Damla şubesi açtıklarını ifade eden Ateş, "Yıl sonuna kadar 50 şube daha açacağız, bunun 43'ünü Yeşil Damla şubeleri oluşturacak. Yeni şubelerimizle birlikte, toplam 450 Denizbank şubesinin 215'inde tarım bankacılığı hizmeti sunabiliyor olacağız" dedi.

Her türlü ihtiyaca destek

Hakan Ateş, "Arazi alımından tarım ekipmanları alımlarına, örtü altı tarımdan hayvancılık yatırımlarına kadar her türlü ihtiyaca destek verebilecek durumdayız" dedi.


Reklam yıldızları renk kattı

Denizbank'ın reklam yıldızları şovmen Beyaz ile Erdal Özyağcılar, tarım bankacılığıyla ilgili düzenlediği basın toplantısına ve Aydın'ın Bozdağan ile Yenipazar ilçelerinde yapılan Yeşil Damla tarım şubelerinin açılışına renk kattı.


Üretici kartı model oldu

Denizbank'ın çıkardığı üretici kartın özellikleri itibariyle ilk olduğunu ifade eden Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, bunun Türkiye'de olduğu gibi dünyada örnek alındığını söyledi. Üretici kartla ilgili uluslararası platformlarda yaptıkları sunumlarda büyük ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Ateş, "250 bin üreticiye göre farklı kredilendirme sistemi ve farklı limitler sağlıyoruz. Hedefimiz 2012 yılında her 4 üreticiden 1'ini Üretici Kart sahibi yapmak" diye konuştu.

Sanayi daralır tarım ise büyür

2009 yılında kamuda Türkiye'nin yüzde 3.6 küçüleceğini tahmin ettiklerini belirten Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "Fakat tarım küçülmeyecek diye düşünüyorum, tarım yüzde 3'ün üzerinde büyüme gerçekleştirecek" diye konuştu. Türkiye'de bankaların güçlü olduğunu da belirten Ateş, "Yalnız tabii ki krizden etkileniyoruz. Bir yandan ihracat daralıyor, bir yandan ticaret duruyor. Diğer yandan sendikasyon almada bir takım problemler yaşanıyor" diye konuştu.

Batık krediler sektörün altında

Denizbank'ın 2008 yılı sonu itibariyle tarım kredilerinde yüzde 2.5 oranında batık kredilerinin bulunduğunu dile getiren Hakan Ateş, "Önümüzdeki yıla baktığımızda ise bunun yaşanan kriz sebebiyle artacağını düşünüyorum. Sektörde ise açıklanan rakam batık kredilerde yüzde 3.6, tarım sektörüne yönelik veriler ayrı olarak açıklanmıyor. Ama bu yıl tüm kredilerde ilk çeyrekte bu rakamlar yüzde 4.5-5'leri bulabilir. Bu rakamları, yüzde 7'lerin üzerine çıkmadığı müddetçe önemli bir problem olarak görmüyoruz" dedi.


Türkiye


Geri Dön