19 / 04 / 2024

Denizli Aqua City'nin kumu Maldivler’den gelecek!

Denizli Aqua City'nin kumu Maldivler’den gelecek!

Sinpaş Yapı, yeni projesi Aqua City ile Denizli’ye yatırım yaptı. Dört farklı tipte konut yapılacak projede yer alacak olan kumsal için Maldivler’den özel kum getirilecek.




Rotayı Denizli'ye kıran Sinpaş, bin 800 konutluk yatırım için kolları sıvadı. 750 milyon ciro hedeflenen projedeki kumsalın kumu Malpler'den getirilecek


Sinpaş, Anadolu'daki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Ankara, Gaziantep ve Bursa'yı su temalı konut projeleriyle tanıştıran grup, şimdi de rotayı Denizli'ye çevirdi. Batı Ege Gayrimenkul firmasıyla bölgede bin 800 konut ve 25 bin metrekare ticari alan inşaatına başlayan şirket, AquaCity Denizli projesinden 750 milyon lira ciro bekliyor. Bu yıl 40'ıncı yılını kutlayan Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, "Sanayi ve ihracatıyla öne çıkan Denizli'de, yatırımlara devam etmeyi planlıyoruz. Burası ayrıca önemli jeotermal enerji kaynakları ve termal sularıyla öne çıkıyor" dedi. 


5 bin metrekarelik kumsal 

Projeyi 210 bin metrekare arazi üzerinde geliştirdiklerini anlatan Batı Ege Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, AquaCity Denizli'de 5 bin metrekare kumsal tasarladıklarını söyledi. Projede su ve yeşili öne çıkardıklarına dikkat çeken Çelik, kumsal için gerekli olan kumu üç-dört gemi aracılığıyla Malpler'den getireceklerini belirtti. Mahmut Sefa Çelik, projede 4 farklı tipte konut seçeneği sunduklarını belirterek, "Denize sıfır mesafede yalı tipi olan konutlarımız, sessiz bir yaşam seçenler için orman manzaralı dairelerimiz, kumsala yakın daire seçeneklerimiz ve yüksek kuleda rezidans dairelerimiz bulunuyor" diye konuştu. 


Yüzde 20'si satıldı 

Bir hafta önce satışa çıkan AquaCity Denizli'de konutların yüzde 20'sini sattıklarını söyleyen Ahmet Çelik, ilk etap teslimlerinin Haziran 2017'de yapılacağını dile getirdi. Şirketin yerel iki ortakla hayata geçirdiği projede, daire fiyatları 183 bin 600 ila 709 bin 100 lira arasında değişiyor. Daire büyüklükleri ise 72 metrekareden başlıyor, 241'e kadar çıkıyor. Sinpaş, 40'ıncı yılına özel sunduğu ödeme planını AquaCity projesi için de uygulayarak 80 ay vadeli seçenek uyguluyor. Çelik, "Projemizdeki konut fiyatlarını belirlerken bölge sakinleri ile anketler yaptık. Denizli projemizde İstanbul'daki sosyal konut fiyatına temalı bir proje geliştirdik. Proje, Ege Bölgesi'nin en büyük yatırımı olarak görülüyor" dedi. 


10 projeden 6 milyar ciro bekliyor

Bu yıl 10 gayrimenkul projesiyle 9 bin konutu satışa sunacaklarını belirten Ahmet Çelik, projelerin toplam cirosunun 6 milyar lira olduğunu ifade etti. Çelik, "Türkiye'de son 10-12 yılda büyük gelişmeler oldu. Bu da konut sektörüne önemli adımlar attırdı. Bu projeler özellikle İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Biz bunu aynı zamanda Anadolu'ya da taşıyoruz" dedi. 



Sabah


Geri Dön