19 / 04 / 2024

Denizli Baklan'ın konut sorunu çözülecek!

Denizli Baklan'ın konut sorunu çözülecek!

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Baklan’ın en büyük sorunlarından birinin konut sorunu olduğunu dile getirerek, belediye olarak 15 bin metrekarelik arsa aldıklarını ve konut yapımı için gereken başvuruları yaptıklarını söyledi.



Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Baklan’ın en büyük sorunlarından birinin konut sorunu olduğunu dile getirerek, belediye olarak 15 bin metrekarelik arsa aldıklarını ve konut yapımı için gereken başvuruları yaptıklarını, projesinin hazırlanmasıyla temeli atacaklarını söyledi.


Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Baklan Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendirdi. Gülsever, Belediye Başkanı olduğunda Baklan Belediyesi’nin birçok kurumla, şirketle icralık olduğunu, çok borcu olduğunu ve borçları alacaklılarla görüşmelerle orta yol bularak ödediklerini söyledi. Başkan Gülsever “Baklan Belediyesi geliri olmayan, küçük nüfuslu bir ilçe. Nüfus az olunca İller Bankası’ndan aldığı payda düşük. Böyle olunca hizmette yıllardır geri kalmış. Altyapıyı üstyapıyı projelendirdik. Bir kısım hizmetleri Büyükşehirle, bir kısmını da merkezi hükümetin desteği ile yaptık. Vatandaşa verdiğimiz sözlerin hep arkasında olduk. Sözlerimizin büyük kısmını da yerine getirdik. Ulaşımla ilgili yol çalışmamız tüm hızıyla sürüyor. Kendi belediyemizin sağladığı imkanlar ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile 30 yıldır asfalt görmeyen yerler asfalt gördü. Ova köylerimize 150 bin metrekarenin üzerinde kilit taşı döşedik. Anayollar dışında kilit taşı döşenmeyen yer kalmadı. Kilit taşı döşemeleri devam edecek” diye konuştu.


Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ilçenin önemli sorunlarının başında konut geldiğini söyleyerek “İlçemizde eski yapı çok vardı. Göçtü göçecek yapılardı. Kentsel dönüşüm için başvuruda bulunduk ama olmadı. Dönüşüm projemiz gecikti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştük. Tekrar gündeme taşıdık. Özellikle merkezde konut sıkıntısı had safhada. Bunu gidermek için belediye olarak Baklan merkezde 15 bin metrekarelik bir yer satın aldık. Buraya toplu konut için müracaat ettik. Projesi hazırlanıyor. Proje hazırlandıktan sonra ihaleye çıkacak. Nisan – Mayıs gibi temelini atabiliriz diye düşünüyorum. 100- 120 civarında bir konut olacak” dedi.


Denizli Güncel


Geri Dön