24 / 04 / 2024

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 121 projesi mecliste konu oldu!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 121 projesi mecliste konu oldu!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması öngörülen 121 adet projeye ilişkin soru önergesi hazırladı..



Denizli Büyükşehir Belediyesi nin 121 projesi mecliste konu oldu!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması öngörülen 121 adet projeye ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Basmacı önergesinde "2016 Yılı Nisan ayı içinde Denizli Büyükşehir Belediyesi bir yıl içinde tamamlamak üzere 121 proje açıklamıştır. Açıklanan 121 projenin içinde Üçgen Köprülü Kavşak,90 adet akıllı kavşak altyapı çalışmaları ve Tedes elektronik denetleme sistemleri gibi yatırımlar bulunmaktadır." diyerek 6 soru sordu.


Basmacı'nın soruları


Soru 1- 121 Projenin toplam maliyeti ne kadardır? 121 Proje için ne kadar kredi kullanılacaktır? Kullanılacak kredinin vadesi, yıllık faiz tutarı ve yıllık faiz oranı nedir?


Soru 2- Üçgen Köprülü Kavşak yapımının maliyeti ne kadardır? Üçgen Köprülü Kavşak yapımının ne kadarı dış finansman yoluyla yapılacaktır? Dış finansmanın vadesi, yıllık faiz tutarı ve yıllık faiz oranı nedir?


Soru 3- Yapılması düşünülen 90 adet akıllı kavşakların merkez ve ilçelere dağılımı nasıldır?Akıllı kavşakların çalışma şekli nasıldır?Toplam yatırım tutarı merkezde ve ilçelerde ne kadar olacaktır ?Akıllı kavşaklar ile yılda ne kadar bir tasarruf yapılması ön görülmektedir ?


Soru 4- TEDES'in yatırım tutarı ne kadardır? Denizli merkezde kaç noktada kurulması düşünülmektedir?


Soru 5- Merkezde devam eden altyapı çalışmaları nedeni ile trafikte meydana gelen sıkışıklığın Ulaştırma Bakanlığından 2 yıldır "Klavuz Hizmeti"alınmamasına bağlanmaktadır. Bu konuda görüşleriniz nedir?


Soru 6- Şu ana kadar devam eden altyapı çalışmalarınızda kaç km içme suyu hattı, kanalizasyon hattı ve yağmur suyu hattı inşa ettiniz?






Geri Dön