26 / 04 / 2024

Denizli Çal'a yeni meydan projesi!

Denizli Çal'a yeni meydan projesi!

Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, ''Düğün salonu, toplantı salonu, sinema salonu birde büyük meydan projemiz var. Ürün çeşidini arttırmak için sera alanları oluşturmaya başladık" dedi.



ÇAL Belediyesi, ilçeye yeni bir görünüm kazandırmak için çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, ilçede yapılan çalışmaları bizzat yerinde inceliyor. Piknik alanları, kanal güçlendirme, logar yapılması, tadilatlar, yolcu duraklarının inşası, kumlama çalışmaları taş döşeme, asfaltlama çalışmaları gibi her türlü hizmeti yerine getiren Çal Belediyesi vatandaşların daha iyi ortamda yaşamaları için uğraş veriyor. Kısa zamanda çok işler başaran Belediye projelerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. 

MEYDAN PROJESİ 

Başkan Fethi Akçan, "ilçemiz bu çalışmalar sayesinde modern bir şehir görünümü kazanacak. Burada çalışan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Düğün salonu, toplantı salonu, sinema salonu birde büyük meydan projemiz var. Ürün çeşidini arttırmak için sera alanları oluşturmaya başladık" ifadelerini kullandı. 

İTALYA'DAN TALEP VAR 

Çal'da üretilecek olan domates daha toprakla buluşmadan İtalyan firmaları sıraya girdi... 




ÇAL Belediyesi ve Çal Ziraat Odası, bir süre önce Yayla Seracılığı projesini hayata geçirdi. İlk etapta 19 aile 45 bin metrekarelik sera alanı kurdu. Seralara domates dikimi başladı. Çal Kaymakamı Selami Korkutata, Belediye Başkanı Fethi Akçan, İŞKUR Denizli İl Müdürü Ferudun Giresun, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Haşim Çil, çok sayıda yatırımcı yeni kurulan seralarda incelemede bulundu. Çal'da üretilecek olan domatesin üreticiye alım garantisi veren Yeşil Çal A.Ş, isimli şirkettin bağlantı kurduğu yaş meyve ve sebze komisyoncusu iş adamı Halil Öztürk, "Çal'da domates fideleri toprakla buluşmadan, îtalyan firmalarından talep patlaması geldi, İngiltere'ye ihracat yapan firmalarda sıraya girdi" dedi. 

ÖNLEM ALDIK 

Belediye Başkanı Fethi Akçan ise, kurdukları hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi: "İş adamı Halil Öztürk ile görüşmelerimiz sonucu bölgemizde yayla seracılığın yapılabileceği konusunda hem fikir olduk ve 18 aydır konunun üzerinde çalışıyorduk. 80 kişiye kurslar verildi ve sonunda hayallerimiz gerçeğe dönüştü. Çal'daki 220 bin dekar bağ alanının 50 bin dekarı söküldü. Bağ alanlarının 80-90 bin dekarlık bölümü ise, işe yaramaz durumda. Durum böyle olunca bölgemiz de çok fazla göç vermeye başladı. Göçü durdurmak için önlem almak zorundaydık" ifadelerini kullandı

BİZZAT İZLİYOR 

Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, ekibiyle birlikte bütün projeleri yerinde takip ediyor. 


Talep ve sorunlar, ÇABİM'e bildiriliyor 


İlçede bilgi ve iletişime de büyük önem veriliyor ve bu nedenle 'ÇABİM' kuruldu. Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, Çal Belediyesi bilgi ve iletişim merkezi olan kısa adı 'ÇABİM'in ilçede yaşayan vatandaşların talep ve sorunlarına anında çözüm üreteceklerini belirterek, "Çal Belediyesi bilgi ve iletişim merkezi yani kısa adı 'ÇABİM' birimimiz hizmete girmiştir. Vatandaşlarımız şikayetlerini, taleplerini ve isteklerini artık bu birime ulaşarak çözüme kavuşacaktır. Çalışanlarımız gerekli takiplerini yapacaktır. Büyük bir titizlikle canla başla çalışacaklarına inanıyorum. Belediye ile ilgili her türlü soruna anında  cevap vermeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.


Asfaltsız yol kalmayacak


ÇAL Belediye ekiplerince mahallelerde sürdürülen yol açma, asfaltlama, kaldırım, kilit taşı uygulamaları ile devam ediyor. Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, göreve geldiği günden bu güne ilçenin dört bir yanında yol asfaltlama, parke taş döşeme işlerine devam ediyor. 2015 yılında 150 bin metre kare taş döşenirken 15 bin metre yol asfaltlandı. 


2016 yılının tamamında ise 160 metre kare tas döşenecek. Çal Belediyesi sınırlarında ki sokaklara ve bazı caddelere kilit parke taşı döşemesine devam edilirken, yapılan çalışmalar ile ilçenin ve mahalleleri modern bir kimlik kazanırken, hemde estetik dokusunun korunmasına da önem veriliyor. 



Milliyet


Geri Dön