25 / 04 / 2024

Denizli Çameli turizme kazandırılıyor!

Denizli Çameli turizme kazandırılıyor!

Denizli 'nin Çameli İlçesi 'nde doğal yürüyüş rotalarının ve kamp alanlarının belirlenerek turizme kazandırılacağını söyleyen Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, turizm yatırımlarını ilçeye çekmek istediklerini söyledi.




Denizli'nin Çameli İlçesi'nde doğal yürüyüş rotalarının ve kamp alanlarının belirlenerek turizme kazandırılacağını söyleyen Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, turizm yatırımlarını ilçeye çekmek istediklerini söyledi. Kaymakam Albayrak, "Üç ay sürecek projemizde PAÜ'nden bir akademisyen ve spor akademisinden iki öğretim görevlisi de görev alacak. Genel olarak doğal yürüyüş rotalarının ve kamp alanlarının belirleneceği projeyle işaretleme, haritalandırma, koordinat belirleme ve yürüyüş alanlarının zorluk derecelerine göre sınıflandırılması çalışmaları yapılacak. İçme suyu kaynakları ile anıt ağaçların yerleri de tespit edilerek haritalara işlenecek. Projenin tanıtım ve görünürlük faaliyetleri kapsamında ise rotaların tabelalarla belirlenmesi, ana yollara bölgeye dikkat çekecek 50 adet yön ve bilgi levhalarının konması, rota rehberi ve internet sitesi hazırlanması çalışmaları yer alıyor" dedi. 


Yeni keşifler yapılacak

Çameli'nin keşfedilmemiş doğal güzellikleri ile alternatif turizm potansiyelinin ortaya çıkartılacağı proje ile Denizli'ye ve Fethiye'ye gelen turistlerin doğa sporları için Çameli'ye gelmesinin sağlanacağını ifade eden Albayrak, "Alternatif turizm alanında faaliyet gösteren yatırımcıların da bu alanda yatırım yapmaları sağlanacak" dedi. Böylece Çameli'de yeni istihdam alanlarının oluşacağını sözlerine ekleyen Kaymakam Şeref Albayrak, projenin ilçenin ve bölgenin kalkınmasına hız kazandıracağını söyledi. 


Bölge kalkınacak

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise, bölge potansiyelinin harekete geçirilmesini sağlayacak araştırma ve analiz çalışmalarına destek vermek amacıyla yürütülen 'Doğrudan Faaliyet Desteği' kapsamında destek alan projenin, alternatif turizm yatırımlarına yön verebilecek model bir proje olduğunu söyledi. Alata, "Bölgenin kalkınması için öncelikli konularımızdan biri olan alternatif turizm konusuna özel önem veriyoruz" diye konuştu.



Yeni Asır




Geri Dön