23 / 04 / 2024

Denizli Çameli'ne 14 milyon TL'lik yatırım!

Denizli Çameli'ne 14 milyon TL'lik yatırım!

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çameli Belediyesi’nin hayata geçirdiği 14 milyon TL'lik yatırımın toplu açılış ve temel atma töreni yapıldı. Osman Zolan,"30 Mart seçimlerinde ne söz verdiysek tutmaya devam ediyoruz." dedi.



Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çameli Belediyesi tarafından Çameli İlçesi’ne kazandırılan yatırımların toplu açılış ve temel atma töreni yapıldı. Çameli İlçesi Eşref Bitlis Cami yanındaki itfaiye binasında düzenlenen temel atma törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “14 milyon liralık yatırım için Büyükşehir Belediyesi ve sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çameli ve mahalleleri 2019 yılına kadar hak ettiği hizmet ve yatırımları almaya devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan verdiği sözleri tutmaya devam ediyor. Bu yatırımlar Çameli İlçesi’nin çehresini değiştirecek” diye konuştu.


Başkan Zolan’dan garaj müjdesi 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Biz 30 Mart seçimlerinde burada bir söz verdik ve bu gün bu sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gün burada 14 milyon TL'lik yatırımın temel atma ve hizmete açılış törenlerini yapıyoruz. Yapılan bu yatırımlarla Çameli kazanmaya devam edecek. Denizli merkezde ne varsa Çameli ilçesinde de o olacak. Daha yolun başındayız” dedi. Hizmet destanının süreceğini vurgulayan Başkan Zolan, “3,5 yıl daha Çameli için çalışmaya devam edeceğiz. Yakın zamanda, 2016 yılında bu meydanda yapılacak garaj ile Çameli halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Her şey Çameli için olacak” diye konuştu.


Bakan Zeybekci: “Çameli yolu bizim namusumuz”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, Çameli İlçesi’nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "Biz Çameli sevdalısıyız. Benim için Çameli'nin yeri ayrıdır. Türkiye'de 12 yılda yollar, köprüler yaptık. Ancak Çameli yolunu yapamadık. Bu konuda kimseyi suçlamıyoruz. Bunun tek sorumlusu biziz. Ama bu yol bizim namusumuz. 16 Ekim’de davet usulü yapılacak olan ihale ile bu yol yapımı başlanacak. 17 Ekim 2016’da da bitirilecek. Çameli yatırımlar sayesinde daha da büyüyüp gelişecek. Bu konuda destek olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Çameli Belediye Başkanı’na katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından 14 milyon TL tutarındaki … tesisin temel atma ve açılış töreni gerçekleştirildi. Çameli Paşa Deresi Parkı’nın da açılışını yapan Bakan Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ve beraberindekiler yapımı devam eden Çameli Devlet Hastanesi inşaatını gezdi. 


14 milyon lira ile 23 ayrı yatırım 

Çameli İlçesi’ne toplam 14 milyon TL tutarında yapılan yatırım kapsamında şu tesislerin açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi: “Çameli geneli 100.000 m2 parke taşı, Emecik - Yaylacık yolu 3 km 1. kat asfalt, Cevizli - Sofular - Arıkaya yolu 14 km 1. kat asfalt, Gürsu - Arıkaya yolu 2 km 1. kat asfalt, Arıkaya - Taşçılar yolu 3.5 km 1 kat asfalt, Elmalı ve Kirazlıyayla mahallelerine hizmet edecek halı saha, Merkez Paşa Deresi Parkı, Cevizli İçme Suyu Şebekesi Yenilemesi, Sofular İçme Suyu Şebekesi Yenilemesi, Çiğdemli İçme Suyu Şebekesi Yenilemesi, Kolak Otlupınar Mahallesi İçme Suyu Şebekesi Yenilemesi, İtfaiye Hizmet Binası, Yaylapınar 300 m3 lük İçme Suyu Deposu, Kalınkoz 500 m3 lük İçme Suyu Deposu, Atık Su Arıtma Tesisi, Sarıkavak Camii İnşaatı, Galericiler Sitesi Yapımı, Yaylacık Yamaç Paraşüt Pisti Yapımı, Kolak Gölü Kamp Alanı Düzenlemesi, Elmalı ve Kızılyaka Mahallelerine köprü yapımı, Sevgi Eli'nin hizmete geçirilmesi ve tüm mahalleler ile ilçe merkezi arasına merkezi hoparlör sistemi kurulması.” 



Denizli


Geri Dön