25 / 04 / 2024

Denizli Güney'e 6 milyon TL'lik yatırım!

Denizli Güney'e 6 milyon TL'lik yatırım!

93 yıl önce düşman işgalinden kurtulan Denizli Güney ilçesinin kurtuluş gününde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan alt yapı yatırımlarının startı verildi. Yapılacak yeni yatırımlarla ilçenin çehresi değişecek.




3 Eylül 1922 de düşman işgalinden kurtulan Güney 'de kurtuluş günü etkinlikleri yapıldı. Etkinliğe Vali Şükrü Kocatepe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy, DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ve Güneyli vatandaşlar katıldı. 

"Büyükşehir büyük destek oldu"

Törende ilk konuşmayı yapan Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, 93 yıl önce ilçemiz yabancı güçlerce işgal edilmiş karargah kurulmuş, halkımıza işkence ve zulüm edilmiştir. Ancak 3 Eylül tarihinde verilen mücadele ile düşman askeri topraklarımızdan kurtarılmıştır. O zaman verilen mücadele ruhunu hala hissediyoruz ve Güneyin daha güzel bir yer olması için çalışıyoruz. Bugün burada kurtuluş günü etkinliklerimizin yanında ilçemize yapılan yatırımlarla Güney daha da modern bir hale gelecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibinin verdiği destek ile ilçemizin çehresi değişecek. Yapılan bu yatırımlarla Güney ilçesi daha da modern bir hale gelecek" dedi.

Başkan Zolan, "Denizli'de ne varsa Güney'de de olacak"


Güney kurtuluş gününde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 93 yıl önce Güney halkının yurdu düşman işgalinden kurtarmak için büyük fedakarlıklar gösterdiğini ve o dönemlerde canını vatan toprağı için verenlere çok şey borçlu olduğumuzu söyledi. Başkan Zolan, " Tam 93 yıl önce Güney ilçesinde yapılan mücadele sonunda bir kurtuluş destanı yazılmıştır. Güney halkı bu mücadelenin en önünde yer almış ve düşmanı bertaraf etmiştir. İşte bize düşen de o büyüklerimizin bıraktığı Güney'i daha iyiye getirmek olmalı. Bu boynumuzun borcudur. Bu vatan bedava bize verilmedi. Biz Güney'i bedavaya bulmadık. Bu vatanın bedelini 1071 Malazgirt'te başlayarak, Çanakkale'de 250 bin dedemiz canını kanını vererek ödedi. Kocatepe'de Dumlupınar'da ve Güney'de ödedi." diye konuştu.


Denizli'de ne varsa Güneyde de o olacak"

İlçenin o günlerden bu günlere kolay gelmediğinin altını çizen, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 93 yıl önce verilen mücadelede O gün bir belediye başkanı şehit olduysa, bugünkü belediye başkanı bu beldeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çaba harcamalıdır. İşte o nedenle biz de üzerimize düşeni yapıyoruz ve Güney'in altyapısını baştan aşağı yeniliyoruz. Kurtuluş gününde büyük altyapı hamlesi ile başlatıyoruz. Bu gün Güney ilçesinde kanalizasyonu baştan aşağı yeniliyoruz. 30 kilometrelik hat döşeyeceğiz. Bunu yaparken sizlerden sabır istiyorum. Altyapı zor iştir. Her belediye başkanı cesaret edemez. Bizler ne demiştik. Denizlimizde ne varsa, Güneyimizde o olacak demiştik. Bugün ilçeye 6 milyonun üzerinde bir bedelle yatırım yapacağız. 15 Kilometre içme suyu hattı. 30 km kanalizasyon hattı ve ilçenin su ihtiyacını ve çevrenin su ihtiyacını karşılayacak. 2000 tonluk su deposu yapılacak. Türkiye'nin en temiz suyunu içeceksiniz. Ayrıca Aşağıçeşme'ye 500 tonluk su deposu yapılacak. Yalnız bunları yaparken toza, çamura hazırlıklı olacaksınız. Çünkü altyapı sabır ve destek işi" dedi. 

Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler temel atma butonuna hep beraber bastılar. Güney'in altyapısının baştan aşağı değişimini sağlayacak projenin başlangıcında ise ilk borunun yerleştirilmesini yine protokol üyeleri gerçekleştirdi.




9 kilometrelik yol asfaltlandı 

Başkan Zolan ve beraberindekiler daha sonra Eziler Mahallesi ile Çamrak Mahalleleri arasındaki asfaltlanan 9 kilometrelik yolun açılışını gerçekleştirdi.. Buradaki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu bölgeye yatırımlarının devam edeceğini dile getiren Başkan Zolan:" Bugün bu yolu yaparken önümüzde hiç bir engel çıkmadı ve söz verdiğimiz gibi yaptık. İnşallah bundan sonra bu bölgede yatırımlar devam edecek. 3 yılın sonunda burası farklı bir noktaya gelecek. Her ay bir sıkıntısı çözülmüş olacak. Bu çalışmalar sırasında her zaman olduğu gibi yanımızda olan Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Millete hizmet yolunda beraber yürüme konusunda bizlere destek oluyor. Bugün burada olamayan Bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu vesile ile açılan bu yolun herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 


Vali Kocatepe, "Bu yol benim için çok anlamlı"

Törende konuşan Vali Şükrü Kocatepe ise, açılan 9 kilometrelik yolun kendisi için de ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek, "Bu yol benim için daha anlamlı. Denizliyi Uşak'a bağlayan bir yoldur. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Denizli ve Uşak arasındaki kalbi bağımızı bu gün bu yolla daha da pekiştirmiş olduk. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.


2000 tonluk su deposunun temeli törene atıldı

Bölgenin ve çevrenin içme suyu sıkıntısını da ortadan kaldıracak olan 2000 tonluk su deposunun da temeli törenle atıldı. Buradaki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, " Bu büyüklükteki su deposunun Denizli ve çevresinde sınırlı sayıda yapıldığını belirtti. Başkan Zolan, " 2000 bin tonluk büyük bir projeyi bu gün burada hayata geçireceğiz ve temelini atıyoruz. Burası bittiğinde 6-7 mahallemize hizmet verecek. Ayrıca su deposunun yanında 25 kilometrelik iletim hatları ile de bu çalışma daha da iyi hale gelecek. Bu çalışma ile Güney'de 50-60 yıl sıkıntı yaşanmayacak.Denizli'de ne varsa Güney ilçesinde de o olacak. Biz vatandaşımızın huzuru ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından 2000 bin tonluk su deposunun temeli protokol üyeleri ile birlikte atıldı.




Denizli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön