26 / 04 / 2024

Denizli-İzmir demiryolu hattı Mayıs'ta açılıyor!

Denizli-İzmir demiryolu hattı Mayıs'ta açılıyor!

Başbakan, sanayicilerin çardak Organize Sanayi Bölgesi'nin teşvik kapsamına alınması ve Et ve Balık Kurumu'nun kente gelmesi isteklerini de olumlu karşıladı...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonunda gerçekleştirdiği Denizli ziyaretinde, 3 yıl önce yolcu ulaşımına kapatılan Denizli-İzmir demiryolu hattının bir an önce seferlerine başlaması için talimat verdi. Denizli-İzmir demiryolu hattının Mayıs ayında hizmete gireceği öğrenilirken, Başbakan Denizlili sanayicilerin çardak Organize Sanayi Bölgesi'nin teşvik kapsamına alınması ile Et ve Balık Kurumu'nun Denizli'ye gelmesi isteğine de yeşil ışık yaktı. Denizlili işadamları Başbakan Erdoğan'ın taleplerine olumlu yanıt vermesiyle moral buldu.

İSTEKLERİ DİNLEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli ziyareti sırasında büyükşehir müjdesi verip 107 tesisi hizmete açarken, işadamlarının da sıkıntılarını dinledi. Denizli iş dünyası ile Colossae Termal Otel'de bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, kentin en büyük 3 sorununu anlattı.
DTO Başkanı Necdet Özer, hızlı tren projesi ile 3 yıldır kapalı tutulan Denizli-İzmir demiryolu hattının kent için hayati önem taşıdığını dile getirdi. Özer'in isteği üzerine Başbakan Erdoğan'ın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a talimat verdiği öğrenilirken, hattın Mayıs 2011'de hizmete gireceği kaydedildi.

'NEDEN OLMASIN'
DSO Başkanı Müjdat Keçeci de özellikle teşvik yasasından Denizli'nin olumsuz etkilendiğini belirterek, 1996 yılında 16 milyon dolar harcanarak kurulan çardak Organize Sanayi Bölgesi'ne tek yatırımcı bile gelmediğini söyledi. çardak Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım gelmesi için bölgeye teşvik verilmesini arzu ettiklerini bildiren Keçeci'ye, Başbakan Erdoğan, 'Neden olmasın araştıralım, bu konuda ne yapılabilir bir bakalım' cevabını verdi.
DTB Başkanı İbrahim Tefenlili de Denizli'de özellikle hayvancılığın canlandırılması için Et ve Balık Kurumu'nun gelmesi gerektiğini, bu konuda pürüzlerin olduğunu kaydetti. Tefenlili'nin talebini dinleyen Başbakan Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e kurumun Denizli'ye getirilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını talimatını verdi.

2008'deki kazadan sonra bakım onarıma alınmıştı
Aydın'da meydana gelen tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanlığı'nın talimatıyla İzmir-Aydın-Söke-Denizli tren seferleri 3 Mart 2008'de bakım çalışması yapılması amacıyla durdurulmuştu. Kısmi onarımların dışında 130 yıldır bakım yapılmayan hattın İzmir'den Nazilli'ye kadar olan kısmı Ağustos ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından hizmete açılmış, ancak diğer bölümde çalışmaların sürdüğü bildirilmişti. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla hattın tamamında seferler başlatılacak.
YeniAsır/UFUK SOYHAN

 


Geri Dön