20 / 04 / 2024

Denizli Merkezefendi'ye alışveriş merkezi projesi yapılacak!

Denizli Merkezefendi'ye alışveriş merkezi projesi yapılacak!

Denizli Merkezefendi Belediyesi tarafından yapılacak ve içinde pazaryeri alışveriş merkezi gibi sosyal alanların olacağı projenin 2 milyon TL’ye malolması bekleniyor.



Merkezefendi Belediyesi yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Yenimahalle Mahallesi’ne kapalı pazar yeri,bilgi evi ve alışveriş kompleksi yapacak olan belediye, projenin ihalesini tamamladı. Kısa süre içinde de ilk kazmayı vuracak. Yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alan üzerinde yapılacak olan tesisin pazaryeri kısmında 60 tezgah ve 16 müstahsil yer alacak. 2 bin metrekarelik kapalı pazaryerinin yanında bölgede bulunan çocukların yararlanacağı bilgi evi merkezi olarak tasarlandı. Yine kompleks içinde bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayabileceği alışveriş merkezide yer alacak. Kısa süre içinde çalışmaların başlayacağı kompleksin yapımı 1 yıl içinde tamamlanacak ve 2 milyon liraya mal olacak.

Yapılacak olan kompleks ile bölge halkının önemli bir ihtiyacının karşılanacağını söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Kışın çamurda, yazın ise toz ve sıcakta zorluk çeken vatandaşlar için bölge halkına pazaryeri sözü vermiştik. Bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bölge için çok önemli bir tesisi Yenimahalle Mahallesi halkına kazandıracağız. Ayı yerde bilgievi ve alışveriş merkezi de olacak. Pazaryeri gerek sağlık gerekse güvenlik açısından her türlü konfora sahip. Ayrıca bölgemizde bilgi evi merkezimiz yoktu. İhtiyaç ve talep vardı. İki projeyi burada birleştirip çocuklarımızın geleceği adına bilgi evi merkezini de inşa edeceğiz. Burada mahalle halkına yönelik alış veriş merkezi de olacak” dedi.


Hürriyet


Geri Dön