27 / 04 / 2024

Denizli Park AVM, 70 milyon dolara mal oldu!

Denizli Park AVM, 70 milyon dolara mal oldu!

Anadolu kentlerinde kentsel dönüşüm projelerine odaklanan Pera GYO, 70 milyon dolara mal olan Denizli Park AVM'nin açılışını yaptı  



Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Denizli'de yaptığı SümerPark Alışveriş Merkezi'ni dün Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ın da katıldığı bir törenle açtı. Ege Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan SümerPark'ın ilk etabı olan AVM'nin içinde yer aldığı komplekste 644 konut, 150 yataklı hastane ile 150 odalı otel bulunacak. İhalesi gerçekleştirilen konut yatırımına 10 gün içinde başlanması planlanıyor. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Global Yatırım Holding iştiraki Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Bensel, Denizli'de Antalya-  İzmir  yolu üzerinde Ege Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birine imza attıklarını ifade ederek, SümerPark AVM'nin 70 milyon dolarlık yatırımla hayata geçtiğini, projenin tamamının ise yaklaşık 140 milyon dolara mal olacağını kaydetti.

80 MAĞAZA VAR
Denizli'de perakende müşterilerinin fiyat odaklı olduğuna ve alışverişte açık alanı tercih ettiğine değinen Bensel, SümerPark AVM'yi açık alanda yatay olarak geliştirdiklerini belirtti. Ayşegül Bensel, 107 bin metrekarelik inşaat alanına sahip SümerPark AVM'de 34 bin 500 metrekare kiralanabilir alanda 80 mağazanın yer aldığını belirterek, ulusal markalarla yerel markaları aynı çatı altında buluşturduklarını kaydetti.

1000 kişiye yeni istihdam
Sümerpark Alışveriş Merkezi'nin en az 1000 kişiye yeni iş olanağı yarattığını ifade eden Bensel, 'AVM yönetimi altında güvenlik, temizlik ve teknik hizmetler için 100 kişi istihdam ettik. Mağazalarda oluşacak istihdamla birlikte alışveriş merkezimiz 1000 kişiye dolaylı istihdam yaratmış olacak' dedi. Denizli'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu söyleyen Bensel, üniversite öğrencilerinin de part time çalışma imkanı bulacaklarını belirtti.

Bensel: Sırada 644 konutluk proje var

Sümerpark kapsamında ikinci etapta 10 gün içinde 644 dairelik konut projesine başlayacaklarını anlatan Bensel, toplam 8 bloktan oluşacak projenin 6 bloğunun 16, 2 bloğunun da 23 katlı olacağı bilgisini verdi. Dairelerin ortalama metrekare fiyatlarının 800 ile 1000 TL arasında olacağını kaydeden Bensel, 'Denizli'de lüks konut fazlası var. çok sayıda sosyal konut da bulunuyor. Ancak orta sınıfın alım gücüne hitap eden nitelikli konut açığı var' dedi. Bensel, İstanbul ve  Ankara  gibi illerde gayrimenkul sektöründe rekabetin yoğun olduğuna değinerek, rekabetin daha az ve ihtiyacın fazlı olduğu Anadolu şehirlerine yoğunlaşacaklarını kaydetti.

BÜLENT AYTAC YOLDAşž/Sabah


Geri Dön