29 / 03 / 2024

Denizli teleferiğe kavuşuyor!

Denizli teleferiğe kavuşuyor!

Kentin prestij projelerinin basında gelen yayla turizmi ve teleferik projesinde sona yaklaşıldığını müjdeleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ''Denizli, bölgedeki ilk teleferiğe kavuşuyor'' dedi.



DENİZLİ Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin prestij projelerinin başında gelen yayla turizmi ve teleferik projesinde sona yaklaşıldığını müjdeledi. 

Denizlililere beklenen müjdeyi veren Başkan Zolan, bir ilki daha gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Denizli bölgedeki ilk teleferiğe kavuşacak. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kısa sürede teleferik inşaatımızın tamamlandığını göreceğiz. Projede öncelikle deneme çalışmalan yapılacak. Sadece teleferik değil, yayla turizmini de hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu proje Denizlimize yeni bir nefes getirecek. Denizlimizde farklı seçenekler ortaya koymaya çalışıyoruz" dedi. Denizlililerin artık yeni ve güzel bir projeye daha kavuştuğunu belirten Başkan Zolan, "Güzel parklarımızdan sonra inşallah teleferiğimiz ile birlikte yaylalarımız da artık Denizli ile buluşacak. Çocuklarımız burada doğa ile iç içe yaşayacak. Kışın kar yağışını görmek için halkımızla buraya geleceğiz. Yaz sıcaklarında ise bin 500 metre rakıma ulaşan yaylamız insanlarımıza ayrı bir güzellik ve rahatlık sunacak" şeklinde konuştu. 


Denizli yaylada karla buluşacak!


Bungalov dışında yaylada çadır alanlarının da olacağına işaret eden Başkan Zolan, "Gece konaklamak için ahşap evlerimiz var. Kafeterya, restoran gibi çok farklı seçenekler olacak. İnsanlar bir yandan görsel güzelliği seyrederken öte yandan konaklama ve diğer ihtiyaçlarını da karşılamış olacak. İnşallah bu kış vatandaşlarımız burada kar seyretmeye ve beyaz örtüyle buluşmaya gelecek. Teleferik ise Denizli'mize ayn bir renk ve güzellik katacak. Bölgenin ilk teleferiğini yapmanın ve hayata geçirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız" dedi. 


Eşsiz manzara keyfi!


Proje kapsamında ziyaretçileri bin 400 metre rakıma, bin 700 metre boyunca taşıyacak teleferik kabinleri montaja hazır hale getirildi.


Star


Geri Dön