23 / 04 / 2024

Denizli'de Hürriyet Ortaokulu’nun ismi 2 milyon TL'ye satıldı!

Denizli'de Hürriyet Ortaokulu’nun ismi 2 milyon TL'ye satıldı!

Okulların bakım ve onarımlarını karşılayamadıklarını söyleyen Denizli Valiliği, son olarak 82 yıllık Hürriyet Ortaokulu’nun ismini bir işadamına sattı. Mezunlar tepkili, Vali Kocatepe, “Okulların onarım ve idame masraflarına yetişemiyoruz, mecburuz” dedi.



Denizli Valiliği, okulların ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyleyerek okulların isimlerini işadamlarına satmaya başladı.


En son 1933 yılından bu yana eğitim veren kentin en eski okullarından 82 yıllık Hürriyet Ortaokulu’nun ismi, 2 milyon TL’ye işadamı Derya Baltalı’ya satıldı. Mezunlar ise tepkili.

Vali Şükrü Kocatepe ise okulların bakım masraflarını karşılamakta güçlük çektikleri için isimlerini satışa çıkardıklarını söyledi. Kocatepe, “Bakım-onarım ve idame masraflarına yetişemiyoruz. Bir yerde hem yeni okulların yapılması hem eski okulların yaşatılması gerekiyor. Bunun için devlet imkânlarıyla onarım, bakım masraflarını karşılamakta güçlük çekiyoruz. Bu nedenle Hürriyet Ortaokulu’muzun isim hakkını verirken sadece ondan aldığımız 2 milyon TL değil aynı zamanda okulun yeniden restore edilmesi ve bundan sonraki tüm bakım onarım masraflarının üstlenilmesi söz konusu” dedi.



‘ORTAK DEĞER’

Okullarda önemli olanın eğitim ve öğretim olduğunu belirten Kocatepe, okulun ismi “kutsal ve ortak değer” olsa böyle bir satışın düşünülemeyeceğini ifade etti. Kocatepe, “Diyelim ‘Gazi, Atatürk, Kurtuluş, İstiklal, Cumhuriyet’; böyle bir şey düşünülebilinir mi? Bunları düşünemeyiz. Dolayısıyla bu konuda ben daha mantıklı düşünülmesini, daha objektif, sağduyuyla düşünülmesini öneriyorum. Hayırsever desteği olmasa sınıf mevcutları 70’e çıkabilir. Şu anda ortalama 30-35 civarında” diye konuştu.


Habertürk


Geri Dön