27 / 04 / 2024

Denizli'de icradan 1 milyon 400 bin TL'ye satılık 6 bina!

Denizli'de icradan 1 milyon 400 bin TL'ye satılık 6 bina!

Acıpayam 1. İcra Müdürlüğü, Denizli İli, Acıpayam İlçesi, Çamlık Mahallesi, Oğuzbağarkası Mevkii, 8 ada, 120 parselde yer alan 8 bin 450 metrekare arsa üzerindeki 6 adet bina ve arsasını satışa sunuyor



Acıpayam 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. ACIPAYAM 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010 / 277 Talimat Örnek No:27

1 -Taşınmazın Tapu Kaydı, Hali Hazır Durumu, İmar Durumu:
Denizli İli. Acıpayam ilçesi, Çamlık Mah., Oğuzbağarkası mevkii, 8 ada, 120 parselde kayıtlı 8450 m2 miktarlı 2 katlı hizmet binası ve tek katlı bina ve arsası. Denizli ili, Acıpayam ilçesi, Çamlık Mahallesi Oğuz bağarkası mevkiinde Acıselsan Fabrikası yanında olup, her ne kadar tapu kaydında 2 katlı hizmet binası, tek katlı fabrika binası ve arsası olarak tahsis edilmişse de, taşınmaz üzerinde toplam 6 adet bina bulunmaktadır. Binalara ve diğer müştemilata bilirkişi raporuna göre numara verilerek aşağıya evsafı çıkarılmıştır.

1 nolu bina Tek katlı fabrika binasının üretim alanı olarak kullanılmakta, yaklaşık 32 yıllıktır. Dış ön cephe siding kaplamadır. Betonarme karkas tarzında yapılmıştır, içerisinde pastörizasyon bölümü soğuk hava deposu, kaşar paketleme ve üretim bölümleri bulunmaktadır. Yanındaki bina ile birlikte kullanılmaktadır. Yüksekliği 5,80 metredir. İç duvarların bir kısmı seramik kaplama, bir kısmı plastik boyadır. Bina bakımlı olup, elektrik ve suyu mevcuttur. Kapı ve pencereleri plastik doğramadır. Taban alanı 479 m2 inşaat alanlıdır. Kaloriferlidir. Çatısı çelik makaslı çatıdır. Üzeri panel sandviç levha kaplamadır. Yıpranma yapı %25'dir.

1 nolu binanın yanındaki ofis ve laboratuvar binası: Tek katlı fabrika binası yanındaki ofis ve laboratuvar binası lojman ve laboratuvar olarak kullanılmaktadır, yaklaşık 30 yıllık olup, betonarme karkas tarzında imalathane binasına bitişik olarak yapılmıştır. Zemin katında laboratuvar, yazıhane ve tuvaletler vardır, tuvalet duvarları ve tabanları seramik kaplamadır. Yazıhane ve büroların tabanı laminant parke kaplamadır. Zemin kat yüksekliği 3,40 metredir, iç duvarların bir kısmı seramik kaplamadır. Bir kısmı da plastik boyalıdır. Elektrik ve suyu mevcuttur. Kapı ve pencereleri plastik doğramadan yapılmıştır. Taban alanı 168 m2 inşaat alanlıdır, iki katlı olduğundan toplam alanı 336 mZdir. Kaloriferlidir ve üzeri çatı ve saç örtüdür. Birinci katta mesken vardır. Yıpranma %25'dir.

2 nolu bina: Depo binası tek katlı üretim ve imalat olarak kullanılmaktadır. Yaklaşık 20 yıllıktır. Yığma çelik tarzda yapılmıştır. Yanındaki bina ile birlikte kullanılmaktadır. Yüksekliği 4,50 metredir. Tabanların bir kısmı vakumlu beton, bir kısmı seramik kaplamadır. Tabanlar oluklu levha ve izolasyonlu yapışkan malzeme ile kaplanmıştır. Bina bakımlı olup, elektrik ve suyu mevcuttur. Kapı ve pencereler plastik doğramadır. Taban alanı 396 m2 inşaat alanlıdır, kaloriferlidir. Çatısı çelik makaslı çatıdır. Üzeri panel sandviç levha kaplamadır. Yıpranma % 20'dir.

3 nolu bina: idari ve işletme binası, prefabrik betonarme tarzında yapılmıştır, iki katlıdır. Zemin kat depo ve imalathane olarak kullanılmaktadır. Dış cephe duvarları sıvalı, bir kısmı tuğladan, bir kısmı da betopandır. Tabanlarının bir kısmı seramik kaplama bir kısmı da betondur. Zemin katta açılır raylı otomatik kapı vardır, imalathane kısmında hijyen odalar mevcuttur. 2005 yılında yapılmıştır, ruhsatlıdır. Duvarlar yarıya kadar seramiktir. Elektrik ve suyu mevcuttur. Birinci kata çıkış dışarıdan demir merdivenlidir. Birinci kat içinde arşiv, satış, pazarlama, genel müdür, muhasebe gibi işlerin görüldüğü odalar mevcuttur. Odaların tabanı laminant parke idari bina olarak kullanılmaktadır. Birinci katta ayrıca iki adet tuvalet vardır. Tuvaletlerin duvarları ve tabanları seramiktir. Her bir katı 800 m2 olup, toplam 1600 m2 inşaat alanlıdır. İç kapılar ahşap, pencereler plastik doğramadır. Kaloriferlidir.

4 nolu bina: Tek katlı süt depolama ve yükleme olarak kullanılmakta, yaklaşık 20 yıllıktır. Yığma çelik tarzda yapılmıştır. Yüksekliği 3,50 m'dir. Tabanların bir kısmı vakumlu beton, bir kısmı fayans kaplamadır, fayanslar deforme olmuştur. Elektrik ve suyu mevcuttur. Arka cephesi 2 nolu binaya, diğer yan cephesi 1 nolu binaya bitişiktir. Ön ve yan cephe duvarları galvaniz oluklu saç levhadır, tabanı da 69 m2'dir. Çatısı çelik makaslı üzeri panel sandviç levha kaplamadır. Yıpranma %20'dir.

5 nolu Bakım ve Lojman Binası: Betonarme karkas tarzında yapılmıştır. Zemin + iki katlıdır. Zemin kat depo ve kazan dairesi olarak kullanılmaktadır. Dış cephe duvarları sıvalıdır. Birinci kat ve ikinci kat mesken olarak kullanılmaktadır. Her bir kat içerisinde bir salon, bir mutfak, bir banyo ve bir wc vardır, iç kapılar ahşap, pencereler plastik doğramadır. Her bir kat 45 m2 olup, toplam 135 m2'dir. Yıpranma %20'dir.

Sundurmalar: Sundurmaların taşıyıcıları demir profilden yapılmış üzerleri çelik konstrüksiyonlu çatı ve sandviç panel saç örtüdür. Tabanları betondur. Toplam alanı 484 mZdir. Birinci sundurmanın etrafı açık, ikinci sundurmanın arka ve yan cephesi saç örtü ile kapatılmıştır. Yaklaşık 7,50 m ila 9 m yüksekliğindedir. Yeni yapılmıştır.

Depo: Tek katlı yığma çelik konstrüksiyonludur. Kapı ve pencereleri demir profildir. Üzeri saç örtülüdür. Yaklaşık 10 yıllıktır. Yıpranma % 15' dir.

Bahçe - Beton Saha ve Çevre Düzenlemesi: Taşınmazın çevresinde bahçe düzenlemesi yapılmıştır. Sınır boyunca beton perde duvar ve tel çit örgüler vardır. Gidişte demir kayar kapı vardır. Ön cephede ve yan cephede tesviye betonu atılmıştır.
Arsa: Çevresinde sanayi yapıları olup, az gelişmiş bir bölgededir, ilçe merkezinden uzak, etrafında birçok tarla vardır.
Elektrik Tesisatı: 250 KVA trafo, dağıtım ve kondansatör, izolatör, kablo ve direkler, dağıtım panoları ve paratoner tesisatından ibarettir.

Fabrika binası ve eklentilerinde bulunan makineler: Süt depolama ünitesi, kaşar ünitesi, paketleme ünitesi, beyaz peynir ünitesi, yoğurt dolum ünitesi, ayran dolum ünitesi, laboratuvar ünitesi, genel malzeme ünitesi şeklinde sınıflandırılmış, ünitelerin içerindeki makine ve teçhizatlar bilirkişi raporunda ayrıntılı olarak evsafı özellikleri ve bedelleri belirtilmiştir. Arsa bedeli 169.000,00TL.

1 nolu Bina 139.029,75 TL
1 nolu Binanın yanındaki bina   97.524,00 TL.
2 nolu Bina 122.600,00 TL
3 nolu Bina 728.800,00 TL.
4 nolu Bina 7.452,00 TL.
5 nolu Bina 41.790,00 TL
Sundurma 1 ve 2 80.828,00 TL.
Depo 1.666,00 TL.
Bahçe, Beton saha düzenlemesi   12.000,00 TL.
Taşınmazın Toplam Değeri     1.400.689,75 TL
üzerinden satışa çıkartılmıştır. Dosyamızda mevcut Acıpayam Belediyesi Başkanlığının cevabi yazılarında taşınmazın KDKÇA (Tarım Hayvancılık ve Mandıra Tesis Alanı) E= 0,80, h= 12,50 olduğu dosyamıza bildirilmiştir.

Muhammen Bedeli :1.400.689,75 TL

Satış Saati : 14:00 -14:15 arası

Satış Şartları:

1-Birinci açık artırma 21.03.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında ACIPAYAM HÜKÜMET KONAĞI 1. KAT İCRA KALEMİ ÖNÜ adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 31.03.2011 günü ACIPAYAM HÜKÜMET KONAĞI 1. KAT İCRA KALEMİ ÖNÜ adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dâir olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra iflas Kanununun 133'üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. 02.02.2011
(*)İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (İİKm.126)


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön