26 / 04 / 2024

Denizli'de icradan 928 bin TL'ye satılık arsa ve fabrika binası!

Denizli'de icradan 928 bin TL'ye satılık arsa ve fabrika binası!

Denizli 3. İcra Müdürlüğü, Denizli İli, Merkez Hacıeyüplü Köyü, Mezarlık Mevkii, M22a161b1c pafta, 120 ada, 5 parselde yer alan 7 bin 250 metrekare arsa ve üzerindeki fabrika binasını satışa sunuyor



Denizli 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

DENİZLİ 3.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
Dosya No : 2009/8063 Esas

TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI SATILMASINA KARAR VERİLEN TAŞINMAZIN CİNSİ KIYMETİ ADEDİ, EVSAFI

DENİZLİ, Merkez, Hacıeyüplü Köyü, Mezarlık Mevkii, M22a16b1c Pafta, 120 Ada, 5 Parselde kain, tapunun 13 Cilt, 1199 Sayfasında kayıtlı 7,250,00 m2 miktarlı arsa vasıftı taşınmazın satışa konu olan 2169/1400 hissesidir. Taşınmaz Hacıeyüplü Köyü altında mezarlık yakınında, İpragaz Dolum Tesisleri arkasında, 3120 Sokaktadır. Üst yola 3 İ26 sokaktır. Satışa konu Hacıeyüplü Köyü, 120 Ada, 5 parsel üzerinde fabrika binası, bitişik idare binası ile tek katlı basit yapılı depo binası ve eski küçük bina ve trafo binası mevcuttur, fabrika binası tek katlı, Betonarme yapılı, içi asma tavanlı yüksek yapılı, profil çatılı, çatı kaplaması sandviç panel kaplıdır. Dokuma fabrikası olarak kullanılmaktadır. Zemini yüksek zemin olup İçi düzgün beton kaplıdır, İçi dışı sıvalıdır. Yapı 425 İTJ2 alanındadır. İdare Binası Bodrum+2 katildir. Bodrum katı müştemilat şeklinde, zemin katı imalathane şeklinde kullanılmakta, üst kan idari odalar şeklindedir, İdare binası dışı sıvalı ve renkli boyalıdır. Alüminyum doğramalı, zeminleri genellikle mermer kaplıdır, Duvarları saten boyalıdır. Tavanlar taş yünü asma tavanlıdır. İdare binası 375 m2 alanına oturmakta, asma katla birlikte zemin katı 500 m2 alanındadır, Yapı bakımlıdır. Depo binası ise tek katlı, yığma tarzda yapılmış, üzeri profil çatılıdır. Yapının bir bölümü işçi odaları tuvaletler, bir bölümü imalathanedir. Yapı 500 m2 olup fazlaca yıpranmış haldedir. Yola cepheli bekçi kulübesi ve arka bahçede tek katlı eski bina toplam 4ûm2'dir, Trafo binası 20m2'dir ve içinde trafo mevcuttur. Bina çatılı kirkitlidir. Taşınmaz sanayi alanında olup, imar yolları açılmış ancak asfalt kaldırım türü belediye hizmetleri yoktur. TEK Hizmetleri mevcut, ulaşım özel araçlarla sağlanmaktadır.  İzmir  anakara yoluna yakındır. Taşınmaz çevresi beton ihale duvarı ile çevrilidir. Denizli' Belediyesi 24.0S.2009 tarihli ve 1/1000 ölçekli imar durumunda taşınmaz sanayi alanında, E:0iö, ön bahçe mesafesi 10 m, komşu mesafeler 5 m. olduğu, ÇED raporu akmadan ruhsat verilemez yazılıdır. Taşınmazın konumu, mevkii, altyapı durumu, taşınmaz üzerindeki, B.A. fabrika binası, depo binaları ve diğer yapıların yapım durumu, yaşı ve çevresindeki piyasa emsal rayiçler dikkate alındığında muhammen değeri 928,748,00.-TL (dokuzyüzyirmisekizbinyedizyüzkırksekiz)

SATIŞ ŞARTLARI

1- Taşınmazın Birinci Açık Arttırması: 19,09.2011 günü saat 14:00 'dan 14:10'a kadar, "Denizli Adliyesi-1, Kat 101 Mu Gayrimenkul Satış Odası DENİZLİ adresinde yapılacak olup, bu arttırmada muhammen bedelin % 40'ı ve satış masrafları ile rüçhanlı alacalar toplamını geçmek şartıyla en çok arttırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz İse en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak kaydıyla, 29.09,2011 günü saat 14:00 'dan 14:10'a kadar, "Denizli Adliyesi - 1. Kat 101 No.lu Gayrimenkul Satış Odası DENİZLİ" adresinde ikinci açıl arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada muhammen bedelin % 40'ı ve satış masrafları ile rüçhanı alacaklar toplamını geçmek şartıyla en çok arttırana ihale olunur. Bu şartlarda da alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcının talebi halinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale yapılması halinde, K.D.V, Damga Vergisi, Alım/Tescil harç ve masrafları alsıya aittir. Taşınmazın aynından doğan vergiler ve tellaliye resmi ihale bedelinden Ödenir. Tellaliye resmi, öncelikle alıcı tarafından ödenecek olup, ödendiğine dair makbuz dosyaya ibraz edildiğinde alıcıya ödemiş olduğu tutar iade edilecektir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin* bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususi ile faiz ve masrafa dahil olan iddialarım dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen müddet içinde ödenmez ise İcra ve iflas Kanunu'nun 133.maddesi gereğince, ihale fesh edilir. İki ihale arasındaki farktan ve temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İşbu ilan İ,İ.K,m.l27 hükmü uyarınca, ilgili Tapu Sicil Müdürlüğü'nde adresleri kaya bulunmayan diğer tüm hissedarlara da tebligat hükmündedir.

7- Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi alma isteyenlerin 2609/8063 Esas.sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. İşbu ilan tebligat yapılamayan tüm ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.
(İcra İflas Kanunu Madde 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön