29 / 03 / 2024

Denizli'de inşaat sektörü durgun!

Denizli'de inşaat sektörü durgun!

Yarattığı istihdamın yanı sıra, insanların hayallerini süsleyen ev hayalini gerçeğe dönüştüren inşaat sektörü Denizli'de büyük bir durgunluk içine düştü.



Yarattığı istihdamın yanı sıra, insanların hayallerini süsleyen ev hayalini gerçeğe dönüştüren inşaat sektörü Denizli'de büyük bir durgunluk içine düştü. Denizli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel, yılın ikinci yarısında konut satışlarında yaprak kıpndamadığını belirterek, "Önceden sektör yap-sat modeli ile anılıyordu. Şimdi ise satyap modeli önde. Satışlardaki durgunluk nedeniyle konut stoklarını eritemeyen müteahhitler, yeni inşaatlara başlayamadığı gibi mevcut inşaatlarını da bitirmekte zorlanıyor" dedi. 


Denizli'de yılın ikinci yalısında inşaat sektörünün aşağı yönlü bir dalgalanma içerisine girdiğini söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı; "Yılın ilk yarısında faizlerde yaşanan düşüş ile inşaat sektöründe ciddi bir hareketlilik yaşandı. Konut satışları arttı, yeni inşaatlar Denizli'nin her bölgesinde yükselmeye devam etti. Ancak yılın ikinci yarısında başta FETÖ terör örgütünün darbe girişimi, ekonomik anlamda yaşanan olumsuzluklar büyük istihdam yaratan inşaat sektörünü vurdu. Sektör temsilcileriyle konuştuğumuzda konut satışlarında ciddi düşüşler yaşandığını, telefonların bile çalmadığım duyuyoruz. Önceden müteahhitlerimiz ilk önce konutu yapar sonra satardı. Yani yap-sat modeli öndeydi. Ancak yeni süreçte artık sat-yap modeli var. Müteahhitler mevcut konut stoklarını satamadığı için yeni inşaatlara başlayamıyor, dahası devam eden inşaatlarda da büyük durgunluk yaşanıyor. Bu durum istihdama da olumsuz yansıyor. Geldiğimiz noktada durum bu. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün üzerinde kara bulutlar yapılacak düzenlemeler, faizlerin biraz daha yumuşaması ile inşallah dağılır" dedi. 


Deha 20


Geri Dön