28 / 03 / 2024

Denizli'de konut fiyatların düşmesi bekleniyor!

Denizli'de konut fiyatların düşmesi bekleniyor!

Denizli'de konut satışları temkinli ilerliyor. Bölgedeki vatandaşlar konut fiyatlarındaki artışın düşmesini bekliyor. Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, konuyla ilgili açıklama yaptı.



Konut satış fiyatları en çok artan illerden bir tanesi olan Denizli'de vatandaşlar konut alma konusunda temkinli yaklaşıyor. En fazla artışın olduğu illerden bir tanesi olan Denizli konut satışları yavaş ilerliyor. 


Yeni yeni yapılan konutlar alıcı beklerken vatandaşlarda konut fiyatlarındaki artışın düşmesini bekliyor. 


Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, Şubat ayında konutta metrekaresi en fazla yükselen il olduğunu ifade ederek, Maliyet fiyatlarının artmasının bunda etkili olduğunu söyledi. 


Ayrıca arsa fiyatlarının uçtuğunu ifade eden Arslan; "Denizli göç alan bir ilimiz. Sanayi her geçen gün gelişiyor. Son zamanlarda nüfus oranında artış görüyoruz. Bu da arz talep artışı meydana getiriyor. Arzın talebi karşılamadığı durumlar oluyor. Ekonomik olarak gelişmiş bir ilimiz. Büyüdüğü sürece nüfus artışı olduğu sürece fiyatların artması görülebilir ayrıca nüfus artışını karşılayacak arsa bulmakta zorlanıyoruz. Arsa fiyatları bir hayli pahalı olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı Şubat ayında konutta metrekare fiyatlarında artış görüldü" dedi.



Denizli'nin Sesi Horoz


Geri Dön