26 / 04 / 2024

Denizli'de restorasyon için 748 bin lira ayrılacak!

Denizli'de restorasyon için 748 bin lira ayrılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Roma İmparatoru 1. Konstantin dönemine ait kiliseyi gün yüzüne çıkarmak için hummalı bir çalışma içine girdi. Belediye'nin projesine Güney Ege Kalkınma Ajansı da 748 bin liralık destek geldi.



DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi 2008 yılında işletmesini devraldığı Laodikya antik kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor" projesiyle Laodikya Kilisesi'ni ziyarete açacak. Roma imparatoru 1. Konstantin dönemine ait Laodikya'da bulunan kilisenin restorasyonuna. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 748 bin lira destek verecek. Laodikya'da kazı çalışmaları, 6 yıldır aralıksız devam ediyor. 


Büyükşehir Belediyesi'nin antik kent için hazırladığı projenin ilerleme toplantısı da antik kentte yapıldı. Toplantıya Belediye Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı, imar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ve Fen işleri Daire Başkanlığı yetkilileri ile Laodikya kazı heyeti katıldı. Birinci ilerleme toplantısında, proje kapsamında şu ana kadar yapılan faaliyetler ve çalışmalar yerinde görülerek, proje takvimi hakkında değerlendirmeler yapıldı. 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Laodikya için Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı, 1 milyon 188 bin lira bütçeli projenin GEKA tarafından 748 bin lira desteklendiği ifade edildi. Projeyle Pamukkale Üniversitesi arkeologlarının daha önce günyüzüne çıkardığı, incil'de adı geçen Laodikya Kilisesi'nin güneyinde bulunan piskopos evi, kilise arşivi ve kiliseye ulaşımı sağlayan doğu, batı, kuzey sokaklarının restorasyonu ile kilise içindeki gezinti alanları, yollan ve kilise üst örtüsünün yapılacağı kaydedildi. 

Milli Gazete


Geri Dön