18 / 04 / 2024

Denizli'de termal kasaba kurma çalışmaları sürüyor!

Denizli'de termal kasaba kurma çalışmaları sürüyor!

Denizli’de termal bir kasaba oluşturma düşüncesi yatırımcıları ve yerel yönetimi harekete geçirdi. Akköy ilçesi Gölemezli Beldesi ve Sarayköy ilçesinde yeni yatırımların olduğunu belirterek, te



Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda Akköy ilçesi Gölemezli Beldesi ve Sarayköy ilçesinde yeni yatırımların olduğunu belirterek, termal anlamda bir kasaba yaratmak istediklerini söyledi. Tanınmış bir çok firmanın şehir merkezinde ve termal sahalarda otel yapımı için belediyeye müracaat ettiklerini bildiren Erkmen, "Bu firmalar buralara yatırım yaptığı takdirde Denizli gerçekten çok prestijli otellerin sahibi olacak. Şuan günden güne yenilenen kapasitelerini arttıran tesislerin yanında yeni tesislerinde devreye girmesi konaklama sıkıntısını ortadan kaldırmış olacak. Termal anlamda bir kasaba yaratmak istiyoruz. Termal kasaba yarattığımız takdirde insanların hem sağlık turizminden gelip yararlanabildiği hem de daha düzgün bir çevre oluşturmuş oluruz" dedi.

Hava alanının devreye girmesi yolların iyileştirilmesi alt yapı sorunlarının giderilmesiyle daha nitelikli tesislerin ortaya çıkacağını vurgulayan Erkmen, "Turizm organizasyonu dediğimiz yani seyahat acenteleri ile birlikte bu bölgeye insanları getirebileceğimiz organizasyonlar yerelde yaptığımız takdirde biz Denizli’ye gelen turist sayısının artacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Sarayköy’de bulunan termal bir tesisin işletmeciliğini yapan Ahmet Başoğlan ise Denizli’nin Sarayköy ilçesinin termal kaynaklar anlamında zengin bir bölgede bulunduğunu dile getirdi. Sarayköy’ün hem termal su hem termal çamur anlamında oldukça zengin bir bölgede bulunduğuna işaret eden Başoğlan, "Gerek Türkiye’den gerek yurt dışından özellikle kas iskelet sistemi rahatsızlıklarında cilt rahatsızlıklarında tedavi olmak için yoğun bir hasta talebimiz var. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile başlatmış olduğumuz iş birliği neticesinde de hastalar SGK kapsamında buradan yararlanabiliyorlar. Sarayköy ilçesi yurt dışı örneklerinde olduğu gibi tam anlamı ile bir termal köy olabilme potansiyeline sahip. İnsanların gelip burada hava kirliliğinden uzak, doğal gıda üretimleri ile beslenebilecekleri bir alan burası. Bir termal köy projesi gerçekleştirilebilirse burada ve başka yatırımcıların katılımı ile birlikte bu bölge canlanabilirse Denizli ve Sarayköy için çok iyi bir netice olacak" ifadesini kullandı.

-"ÇOK YATIRIMCININ GELMESİ..."-

Başoğlan, yatırımcıların kaynak ve arazi araştırması içerisinde olduğuna dikkati çekerek, "Termal köy anlamında bir Sarayköy yaratabilmek adına daha çok yatırımcının gelmesi ve yatırımların artması bu bölgeyi çok iyi bir şekilde canlandıracaktır. Bu bölgede ki tedavi etkinliğimizi arttıran unsurların başında doğal ortamın ve doğanın temiz olması yatıyor. Şehrin gürültülü yaşantısında yorulmuş olan insanımız bu bölgeye geldiği zaman her şeyden önce doğa ile iç içe oluyor. Bunu destekleyen burada çıkan termal sular mineral yoğunluk anlamında oldukça yoğun bir yapıya sahip ve bu bölgenin özellikle bizim bulunduğumuz bölgenin kükürt yoğunluğu fazla" dedi.

-"SARAYKÖY TURBA ÇAMUR KAYNAKLARINA SAHİP"-

Sarayköy’ün dünyada nadir bulunan turba çamur kaynaklarına sahip olduğunu bildiren Başoğlan, şunları kaydetti: "Turba çamur kaynakları kas iskelet sistemi üzerinde tedavi edici etkinliği çok fazla. Böyle olduğu bilimsel çalışmalarla da ispatlanmış durumda. Biz burada hastalarımıza bir kür sistemi sunmaya çalışıyoruz. Beslenmesine de dikkat ederek, spor faaliyetleri ve aktivitelerine de dikkat ederek kişinin iyilik halini arttırmak adına çamurumuzu termal suyumuzu, organik olarak ürettiğimiz gıdalarımızı onların hizmetine sunuyoruz ve bunu profesyonel sağlık ekibi ile birleştiriyoruz."
AA

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Denizli ve Aydın'da termal atak başladı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, 'termal kasaba' kurulmasını önerirken, Aydın Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aksu 40 milyon TL'lik iki inşaatın temelini attı

Ege Bölgesi'nin iki komşu ili Aydın ve Denizli'de jeotermal kaynakların kullanımı için çalışma başlatıldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in, "Termal bir kasaba oluşturmalıyız" açıklaması yatırımcıları ve yerel yönetimi harekete geçirdi. Erkmen, Akköy ilçesi Gölemezli beldesi ve Sarayköy ilçesindeki yeni yatırımların devam ettiğini belirterek, "termal kasaba" oluşturulmasının Denizli'ye yeni bir açılım getireceğini savundu. Öte yandan Aydın'ın eski belediye başkanlarından Hüseyin Aksu'nun jeotermal kaynakları değerlendirmek amacıyla temellerini attığı iki dev yatırım da bölgede heyecanla karşılandı. Aksu, "Aydın, jeotermal konusunda cazibe merkezi haline gelecek. Her yatırım yenilerini çekecek" dedi.

KONAKLAMA SORUNU

Erkmen, tanınmış birçok firmanın şehir merkezinde ve termal sahalarda otel yapımı için belediyeye başvurduklarına belirterek, "Bunların gerçekleşmesi halinde Denizli çok prestijli otellere ev sahipliği yapacak. Kapasitelerini artıran tesislerin yanında yeni tesislerin devreye girmesinin konaklama sıkıntısını çözecek. Termal anlamda bir kasaba yaratmak istiyoruz. Havaalanının devreye girmesi, yolların iyileştirilmesi, altyapı sorunlarının giderilmesiyle daha nitelikli tesisler yapılacak. Seyahat acenteleri ile birlikte bu bölgeye insanları getirebileceğimiz organizasyonlar yaptığımız takdirde Denizli'ye gelen turist sayısı artar" diye konuştu.

7 YILDIZLI OTEL

Aksu ise, Germencik ve Buharkent ilçelerine 40 milyon TL tutarından 2 dev yatırımla termal tesis kurmaya başladı. Aksu, "Jeotermal zenginliği değerlendirmek istiyoruz. Buharkent'teki rezidansın temelini bayram öncesi attık. 6 ay önce ise Mursallı beldesindeki termal rezidansın inşaatına başlandı. Proje, 18 katlı ve 7 yıldızlı ikiz otel olarak tasarlandı. Spor ve sağlık merkezi ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak merkemizde ekoloji parkı, aquapark, akvaryum, bir botanik parkı, kongre merkezi, termal rezidans konutları, ihtisas hastaneleri kompleksi, fuar alanı, hayvanat bahçesi, moto-kros pisti, organik incir ve zeytin bahçeleri, organik tarım sertifika merkezi, organik ürünler pazarı gibi çok sayıda merkezler yer alacak. Ayrıca termal rezidanslarımızdaki 56 metrekarelik 1+1 dairelerimizi konut olarak satışa sunmaya başladık. Buradaki konutları satın alan müşterilerimiz, yıl boyunca kendi tapulu evinde beş yıldızlı otel konforunda tatil olanağı bulacak. Ayrıca kaplıca suyu ve şifalı çamur banyoları sayesinde sağlıklı bir yaşam sürebilecekler" dedi. Aksu, rezidanslar sayesinde yatırımcıların bölgeye geleceğini dile getirdi.

Özel bir çamur şifa dağıtıyor

Sarayköy'de bulunan termal bir tesisin işletmeciliğini yapan Ahmet Başoğlan ise Denizli'nin Sarayköy ilçesinin termal kaynaklar anlamında zengin bir bölgede bulunduğunu dile getirdi. Başoğlan, "Sarayköy, dünyada nadir bulunan turba çamur kaynaklarına sahip. Gerek Türkiye'den gerek yurt dışından, özellikle kas iskelet sistemi ve cilt rahatsızlıklarıyla ilgili tedavi için yoğun bir hasta talebimiz var. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile başlattığımız iş birliği neticesinde de hastalar SGK kapsamında buradan yararlanabiliyorlar. Sarayköy ilçesi yurt dışı örneklerinde olduğu gibi tam anlamı ile bir termal köy olabilme potansiyeline sahip. İnsanların, hava kirliliğinden uzak, doğal gıda üretimleri ile beslenebilecekleri bir alan burası. Bir termal köy projesi hazırlanırsa bölge canlanır" dedi.
Yeni Asır/İHSAN KARATAŞ / HASAN DURNA


Geri Dön