19 / 03 / 2024

Denizli'de yeni bir hükümet konağına neden ihtiyaç var?

Denizli'de yeni bir hükümet konağına neden ihtiyaç var?

Yavuz Erkmen, "Uzmanalar Denizli'deki hükümet konağıının 5,5'lik depremde yıkılacak ilk binalardan olduğunu söylüyor" dedi



Denizli Hükümet Konağı Mimari Proje ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması kolokyum ve ödül töreni, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Törene Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Mimarlar Odası Başkanı İbrahim Şenel, mimarlar, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, kolokyumun açılışında yaptığı konuşmada, yeni bir hükümet konağına ihtiyaç duyulmasının ve böyle bir proje yarışması düzenlenmesinin nedenlerini anlattı.

"Şu anki hükümet konağının, Richter ölçeğine göre 5,5 ve üzerindeki şiddetlerde olacak bir depremde Denizli'de yıkılacak ilk binalardan birisi olduğunu uzmanlar söylüyor" diyen Erkmen, binanın hizmet anlamında da yetersiz kaldığını söyledi.

Hedeflerinin yeni bir hükümet konağı yapmaktan öte, Denizli'nin bir kent meydanına kavuşması olduğunu dile getiren Erkmen, şöyle konuştu:

"Şehrin nefes aldığı ve 24 saat yaşayan bir meydan ortaya çıkarmayı ve bir şehir müzesine kavuşmayı hedefliyoruz. Bu proje yarışması sürecinde, bütün konular enine boyuna masaya yatırıldı, her türlü fikir tartışıldı. Bu tartışmalar sonucunda düzenlenen yarışma ile güzel bir proje ortaya çıktı. Yarışmaya gerek ilimizden, gerekse il dışından katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Tabii bu süreçte bazı haksız eleştirilere de maruz kaldık. Bizim amacımız Denizli'ye uzun yıllar hizmet verecek hükümet konağı, kent meydanı ve müze kazandırmak.Yarışmanın düzenlenmesinde katkı koyanlara, yarışmaya katılanlara ve jüri üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Görgülü de yarışma geleneğini sürdürmenin ve kurumsallaşmanın mimari projeler için çok önemli olduğunun altını çizerek, "Bu konudaki katkılarından dolayı başta sayın valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Şu anda Türkiye çapında 18 hükümet konağı yapılmak üzere. 13 il, bu tip projelerle çalışmalarını yürütüyor. Denizli yarışma ile projeyi belirlemiştir. Merkezi idare bunu önemsemelidir ve takdir etmelidir" şeklinde konuştu.

Jüri üyesi Yrd. Doç Dr. Güven Şener ise yarışma sürecinde yaşanan tartışmalar konusuna değinerek, bu eleştirilerden bazılarının çok incitici olduğunu söyledi.

Daha sonra kolokyuma katılanlar proje süreci ve birinci seçilen proje hakkındaki görüşlerini açıkladı, jüri üyeleri kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı.

Törende birinci olan projenin sahibi Yavuz Selim Sepin'e ödülünü Vali Yavuz Erkmen verirken, ikinci olan eserin sahibi Mimar Ufuk Balçıklı'ya ödülünü Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, üçüncü olan Mimar Ramazan Avcı'ya plaketini Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Görgülü verdi.
AA


Geri Dön