18 / 04 / 2024

Denizli'deki tarihi binalar restore ediliyor!

Denizli'deki tarihi binalar restore ediliyor!

Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binalarını kamulaştırıp, restore ederek kente yeniden kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi tarihi Necip Ökten Evi'nde de çeşitli kurslar düzenleyerek vatandaşların hizmetine sundu.




Denizli Büyükşehir Belediyesi, restore ettiği tarihi yapıların yaşayan mekanlar haline dönüşmesi için vatandaşın hizmetine sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce restorasyonunu tamamladığı tarihi Necip Ökten Evi'ni kurs merkezlerine dönüştürdü. Bugüne kadar Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı ve Merzeci Un Fabrikası gibi, Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binalarını kamulaştırıp, restore ederek kente yeniden kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi tarihi Necip Ökten Evi'nde de çeşitli kurslar düzenleyerek vatandaşların hizmetine sundu. Tarihi evde ahşap boyama, keçe süsleme,tel kırma, nakış ve ahşap oymacılık dersleri verilmeye başlanırken, vatandaşların kurslara yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. Kurs eğitmenlerinden Rabia Talay, Necip Ökten Evi'nde ahşap boyama, keçe süsleme,tel kırma, nakış ve ahşap oymacılık derslerinin verildiğini işaret ederek, kurslarda kullanılan her türlü sarf malzemelerinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlandığına dikkati çekti.


Tarihi ev eski ihtişamına yeniden kavuştu


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Necip Ökten Evi’nin 1850’lili yıllardaki eski ihtişamına yeniden kavuştuğunu kaydetti. Belediyelerin görevinin sadece alt ve üst yapı olmadığını, kentin tarihi ve kültürüne de sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Bugüne kadar yıkılmaya yüz tutmuş birçok tarihi binamızı restore ederek yeniden kentimize kazandırdık. Ancak bu binaları sadece restore etmemiz yetmiyor. Bu tarihi yapıların hayatın içine katılması ve yaşaması gerekiyor. Necip Ökten Evi’ni de diğer restore ettiğimiz binalarımız gibi yine vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu. 


Denizli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön