28 / 03 / 2024

Denizli'nin altyapısı baştan aşağı yenileniyor!

Denizli'nin altyapısı baştan aşağı yenileniyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Güney ilçesinin 8 mahallesine hizmet verecek 2 adet içme suyu sondaj kuyusu ve 1 adet 2000 metreküplük içme suyu depo çalışmasını tamamladı. Söz konusu 8 mahalleye ayrıca 45.000 metre içme suyu isale hattı döşeniyor.




Denizli’nin 19 ilçesinde yürüttüğü projelerle kent alt yapısını modern bir hale getirmek için projeler yürüten Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Güney ilçesinin 8 mahallesini kapsayan büyük bir alt yapı hamlesi başlattı. DESKİ ekipleri; Haylamaz, Türlübey, Aydoğdu, Çorbacılar, Eziler, Çamrak, Hamidiye ve Çamköy mahallelerinde yaptığı incelemelerde mevcut içme suyu depolarının uzun yıllar önce yapıldığını ve günümüz ihtiyaçlarını karşılayamadığını tespit etti. Ekipler ayrıca, her bir mahallenin ayrı su deposundan ve ayrı içme suyu sondaj kuyusundan su temin ettiğini, bu nedenle bakım ve onarım maliyetlerinin de yüksek olduğunu belirledi. 


Projenin ikinci aşaması başladı


Bölge halkının tek depodan nitelikli ve temiz içme suyuna kavuşması için proje hazırlayan Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kısa bir süre önce başlatmış olduğu çalışmaların ilk aşamasını tamamladı. İlk etap çalışmaları kapsamında Haylamaz Mahallesi’nde, 2 adet sondaj kuyusu ile 1 adet 2000 metreküplük içme suyu depo çalışması bitirildi. İkinci aşamasına geçilen proje çerçevesinde Haylamaz Mahallesi başta olmak üzere; Türlübey, Aydoğdu, Çorbacılar, Eziler, Çamrak, Hamidiye ve Çamköy mahallelerinde toplam 45.000 metre içme suyu isale hattı döşeniyor. Projenin tamamlanmasının ardından Güney’deki 8 mahalle daha modern standartlarda içme suyu hizmetine kavuşacak. 


“Alt yapıyı baştan ayağa yeniliyoruz” 


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizlimizin alt yapısını, bölgelerin ihtiyacına göre baştan ayağa yeniliyoruz. Bu kapsamda Güney ilçemizin 8 mahallesinde tespit ettiğimiz içme suyu ihtiyacını gidermek için başlattığımız çalışma hızla ilerliyor. Kent merkezinde olduğu gibi tüm ilçelerimizde ve mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız da modern standartlarda, nitelikli bir içme suyu kullanacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.



Denizli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön