26 / 04 / 2024

Denizli'nin yeni otogarı hizmete giriyor!

Denizli'nin yeni otogarı hizmete giriyor!

Denizli Belediyesi ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak otogarın hizmet vermesi için hazırlıklarını tamamladı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni otogarın 9 Mart' ta hizmete gireceğini kaydetti...




Denizli Belediyesi ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak otogarın hizmet vermesi için hazırlıklarını tamamladı.


Denizli Belediyesi'nin iki yıldır çalışmalarını sürdürdüğü otogar ve bağlantı yollarının son kez incelenerek eksikliklerinin giderildiği, bağlantı yolları nın genişletildiği, otogarın yer altı otoparkında ise çizgilerin boyandığı, peyzaj düzenlemelerinin tamamlandığı bildirildi.


Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni otogarın hizmete girme aşamasına geldiğini ifade ederek, "Yeni terminal binamız 100 bin metrekare inşaat alanına sahip. Bu özelliğiyle Denizli tarihinin tek kalemdeki en büyük yapısı oldu. Otogarın üstü park ve yeşil alan olarak düzenlendi.Yeraltındaki terminal binamıza giriş çıkış yapan araçlar birbirini görmeyecek. Projede 700 araç kapasiteli otoparkımız da mevcut. 30 bin metrekareye oturan yapı çevreye hiçbir rahatsızlık vermeyecek. Üstünde park olan yapı ile Denizli’ye yeni bir yaşam alanı kazandırmış olacağız. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin belediye başkanlığı yaptığı dönemde çalışmalarına başladığımız bu projenin tamamlanması da bizlere nasip oldu" dedi.


Otogarın 9 Mart'ta hizmete gireceğini kaydederek, "Türkiye'nin en büyük ulaşım komplekslerinden biri olan Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali Denizli'ye hayırlı uğurlu olsun. Denizli tarihinin gelmiş geçmiş en büyük projelerinden biri olan projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.



Denizli Güncel


Geri Dön