26 / 04 / 2024

Denizli'ye 25 atıksu arıtma tesisi inşa edilecek!

Denizli'ye 25 atıksu arıtma tesisi inşa edilecek!

Osman Zolan, açıkladığı 2016-2017 Eylem Planı'nda bulunan 121 Dev Proje kapsamında ihtiyaç duyulan tüm bölgelere bin 122 kilometre kanalizasyon hattı ile 105 kilometre yağmur suyu hattı inşa edileceğini belirtti.



Rekor alt yapı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın açıkladığı 2016-2017 Eylem Planı'nda yer alan 121 Dev Proje kapsamında Denizli geneline toplam 2 bin 500 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşenecek, kent merkezi ve ilçelerdeki altyapı çalışmaları kapsamında bin 273 kilometre içme suyu hattı döşeyecek, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) ihtiyaç duyulan tüm bölgelere bin 122 kilometre kanalizasyon hattı ile 105 kilometre yağmur suyu hattı inşa edecek. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de ulaşımdan sonra en büyük talebin altyapı olduğuna dikkati çekerek, "Kent merkezi ve ilçelerdeki altyapı çalışmalarımız kapsamında 1 yıl içerisinde bin 273 kilometre içme suyu hattı döşenecek. Hemşerilerimiz, hem Türkiye'nin en temiz suyunu içecek hem de su kesintileri sona erecek. İhtiyaç duyulan tüm bölgelerimizde bin 122 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edilecek. 

Bu projeyle birlikte atık sular çevreye hiçbir zarar vermeden arıtma tesislerine ulaşacak. Ayrıca Denizli genelinde 105 kilometre yağmur suyu hattı inşa edilecek" dedi. 



25 adet atıksu arıtma tesisi


Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Farklı ilçelerimizde hizmete sunulacak atıksu arıtma tesisleri ile kanalizasyon suları arıtılarak doğaya hiçbir zarar vermeden deşarj edilecek. Bu projemiz kapsamında 25 adet atıksu arıtma tesisi inşa edilecek" diye konuştu. 


54 adet içme suyu deposu


Denizli genelinde 54 adet yeni içme suyu deposu inşa edileceğini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Bu depolar sayesinde içme suyu şebekesinin gücüne güç katılacak. Ayrıca kentimizin içme suyu şebekesini güçlendirmek amacıyla kent genelinde farklı bölgelerde 54 adet yeni içme suyu sondaj kuyusu açılacak. Böylece Denizli'mizin geleceği daha da güven altına alınacak." 




Yeni Şafak


Geri Dön