19 / 04 / 2024

Denizli'ye örnek okul inşa ediliyor!

Denizli'ye örnek okul inşa ediliyor!

Denizli Merkezefendi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve en önemli projeler arasında gösterilen İmam Hatip Fen Lisesi'nin inşaatı devam ediyor. Okul inşaatının bu yıl sonunda bitmesi bekleniyor.



Denizli Merkezefendi Belediyesi'nin en önemli projelerinden olan İmam Hatip Fen Lisesi'nin inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olacak okulun bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.


Şirinköy Mahallesi'nden inşa edilen okulda 32 derslik bulunacak. Okulun, içinde fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, kız ve erkelere ait kapalı spor salonları yer alacak.


Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, okul hakkında açıklamalarda bulundu. Subaşıoğlu, "İlk ve tek İmam Hatip Fen Lisesinin inşaatı son sürat devam ediyor. Tamamı Merkezefendi Belediyesi tarafından finanse ediliyor. Yaklaşık 10 milyon TL'lik yatırımla. Türkiye'nin ilk ve tek imam Hatip Fen Lisesini Denizlimize kazandırmış olacağız. İçerisinde 32 derslik bulunuyor, bununla birlikte biyolojik, kimya ve fizik gibi laboratuvarları ayrı ayrı projelendirildiği. bunun yanında müzik, resim, musiki gibi atölyelerinin bulunduğu, en alt katta kızlar ve erkekler için ayrı ayrı kapalı spor mekanlarının tasarlandığı, bahçesinde de yine halı sahaların, basket sahalarının. tenis kortlarının yer aldığı önemli bir projedir" şeklinde konuştu.




Milat


Geri Dön