20 / 04 / 2024

Denizpark projesi, Mersin'in çehresini değiştirdi!

Denizpark projesi, Mersin'in çehresini değiştirdi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirdiği Denizpark, Mersin'in çehresini değiştirdi. Macit Özcan, "Yeni otogar, Türkiye'nin en büyük ve otogarlarından biri olacak" dedi...



Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirdiği Denizpark, Mersin'in çehresini değiştirdi. Açılışı yapılan 5 önemli tesisten bahseden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Yeni otogar, Türkiye'nin en büyük ve en güzel otogarlarından biri olacak. Burası 2014 yılının hemen başında açılacak" dedi. Canlı Hayvan Ticaret Merkezi'nin Mersin'in girişine estetik bir görüntü katacağını belirten Özcan, Kuzey Mersin Projesi'nden de bahsederek, "Oraya ayrı bir kent kuruyoruz. Önemli bulvar ve kavşaklar kazandırdık. Hayvanseverlerin isteği üzerine de oraya bir hayvan bakımevi kurduk" diye konuştu. 


 

İKİ KÜÇÜK ÇOCUK VE HAMİLE BİR KADIN KURDELE KESİMİNDE YER ALDI 


Konuşmaların ardından 5 tesisin açılışı, Kılçdaroğlu ve Özcan tarafından gerçekleştirilirken, kurdele kesiminde iki küçük çocuk, bir yaşlı kadın ile bir de hamile bir kadın yer aldı. Canlı yayın telekonferans yöntemiyle yapılan açılış ve temel atma törenlerinde; Sağlık Daire Başkanı Önal Özdemir, Canlı Hayvan Ticaret Merkezi'nin, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Cumhur Karaca ile Fen İşleri Daire Başkanı Abbas Sayılır 4 yeni bulvarın, Kültür İşleri Daire Başkanı Süleyman Cengiz Hayvan Bakımevi'nin açılış kurdelelerini keserken, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan'da yeni otogarın temelini attı. Deniz Pârk'm açılışı ise Kılıçdaroğlu, Özcan ve iki küçük çocuk, yaşlı bir kadın ile hamile bir kadın tarafından yapıldı. Açılışların ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Deniz Park'ta bir tur atarak tesisi inceledi.


 

YURTTAŞLAR GÖNÜL RAHATLIĞIYLA DENİZE GİRECEK 


Başkan Macit Özcan, "45 dönümlük alan üzerinde inşa edilen Denizpark, bir sahil kenti olan Mersin'de eğlence anlamında önemli bir boşluğu doldurma misyonunu taşıyor. Ayrıca yapımı yine Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde Mersin tertemiz bir denize kavuştu.  Bu sebepten dolayı Denizpark'ın hemen yan tarafında bir plaj düzenledik ve insanların bu plajdan denize girmelerinin önünü açtık. 

Bu özelliği ile Denizpark hem bünyesindeki eğlence birimlerinden, hem de yanı başında yer alan denizden faydalanma özelliğini taşımaktadır" diye konuştu. 

Başkan Macit Özcan açıklamasının sonunda, "Bu yıl faaliyete giren ve Mersinlileri konuk eden Denizpark'ın bünyesinde çeşitli boy ve özellikte kaydıraklı havuzlar, süs havuzları, ışık havuzları, sentetik buz paten sahası, peyzaj mimarisinin en güzel örneklerinin yer aldığı botanik bahçeleri, çocuk oyun alanları, cafe ve çay bahçeleri ile geniş bir otopark yer almaktadır" dedi.


Cumhuriyet Ek


Geri Dön