19 / 04 / 2024

Dentistanbul İstanbul'daki hizmet noktasını 6'ya çıkardı!

Dentistanbul İstanbul'daki hizmet noktasını 6'ya çıkardı!

Dentistanbul, Levent Academy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile İstanbul'daki hizmet noktasını 6'ya çıkardığını açıkladı. 4 merkezle devralınan Dentistanbul'a Ataşehir ve Levent'te bulunan iki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni de ekledi




Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın Temmuz ayında devrettiği Türkiye'nin ilk özel diş hastanesi Dentistanbul, Levent Academy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile İstanbul'daki hizmet noktasını 6'ya çıkardığını açıkladı. 


Konuyla ilgili yapılan açıklamada, dünyanın farklı ülkelerinden gelen hastalara da ağız ve diş sağlığı hizmeti veren Dentistanbul'un, Almanya'nın Bochum ve Berlin kentlerinin partner kliniklerini oluşturduğu ve Almanya'nın ardından Yemen Sana'da anlaştığı 3. Partner kliniğinde de Orta Doğu ülkelerinden gelen hastalara tedavi sonrası takip konusunda hizmet vereceği belirtildi. 


Dentistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özel açıklamasında, "4 merkezle devralınan Dentistanbul'a Ataşehir ve Levent'te bulunan iki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni de ekleyerek İstanbul'daki hizmet noktalarımızın sayısını 6'ya çıkardık' dedi. Murat Özel, Grup olarak İstanbul ve Türkiye genelinde şubeleşme çalışmalarına devam ederken, sağlık alanında bir ilki de hayata geçireceklerini belirterek şu bilgileri verdi: 


"Sağlık alanında Franchaise çalışması taşıdığı riskler nedeniyle bugüne kadar Türkiye'de hiç yapılmadı. Ancak biz, tüm riskleri de gözününde bulundurarak bir altyapı çalışması hazırladık. Son derece kapsamlı bu hazırlıklar profesyonellerden oluşan geniş bir kadro ile ortaya çıktı. Franchise; bir marka çatısı altında çalışan işletmelerdir. İşletme sahipleri birbirinden bağımsızdır. Sağlık hizmetlerinde franchise sistemi ile hizmet sunulması sağlıkta zincirleşme olmayıp hekimin bordro ile emekçi vasfında çalıştığı bir durum değildir. Aksine bu sistemde hekimler franchise alarak kendi sahip olduğu işletmelerde hasta kabul ederler. Sağlık hizmetlerinde Franchise sisteminin kullanılması ülkemizde ilk olup, Dentistanbul tarafından gerçekleştirilmektedir." 


"Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu'nun sağlık üssü oluyor"


Dünyanın farklı ülkelerinden pek çok hastanın Türkiye'deki özel sağlık kuruluşlarından ağız-diş sağlığı hizmeti almayı tercih ettiğini belirten Murat Özel, Türkiye'nin sağlık turizmindeki rolünün giderek arttığına dikkat çekti. Murat Özel, önceden yoğunluğu Avrupa'dan gelen hastalar oluştururken, şimdilerde Orta Doğu ülkelerinden de büyük talep oluştuğunu belirterek özellikle Avrupa ülkelerinde Sosyal kurumların diş tedavilerinin masraflarını karşılamaması ve tedavilerin yüksek maliyetli olması, bu hastaları aynı kalitede tedaviyi daha uygun fiyatlara yaptırabildikleri ülkelere yönlendirdiğini ve Türkiye'nin bu anlamda ilk tercih edilen ülke olduğunu vurguladı.



Dünya


Geri Dön