20 / 04 / 2024

Deprem sigortası fiyatları!

Deprem sigortası fiyatları!

Yıllık olarak düzenlenen deprem sigortası fiyatları ve hesaplama formülü için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Deprem sigortası fiyatları!

Deprem sigortası olarak bilinen DASK, devlet tarafından konut ve yapılar için zorunlu tutuluyor. Deprem sigortası ile olası bir depremden sonra meydana gelecek zararların teminatı karşılanıyor. Yıllık olarak düzenlenen deprem sigortası fiyatları haberimizin içerisinde yer alıyor.


Deprem sigortası nereden yapılır?

Deprem sigortası yaptırmak için gereken bilgi ve belgelerle deprem sigortası olan DASK poliçesini düzenleyen bir acentaya ya da bankaya gitmek gerekiyor. 


Gerekli bilgi ve belgeler kapsamında; Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu; Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası; Sigortalanacak yerin açık adresi; Tapu bilgileri; Binanın inşa yılı; Binanın yapı tarzı; Binanın toplam kat sayısı; Binanın hasar durumu; Meskenin  brüt yüzölçümü; Meskenin  kullanım şekli yer alıyor.


Deprem sigortası fiyatları hesaplama..

Deprem sigortası fiyatları, Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatlarına göre hesaplanıyor. Belirlenen sigorta bedeli, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK fiyat bilgisi bulunuyor. Deprem sigortası fiyatları nın belirlenmesinde, gayrimenkulün bulunduğu deprem bölgesi ve binanın yapısal özellikleri de rol oynuyor.


Ülkemizdeki deprem bölgeleri..

1. derece deprem bölgeleri:

İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Uşak, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Bartın, Amasya, Tokat, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Kırşehir, Kırıkkale.


2. derece deprem bölgeleri:

İstanbul, Tekirdağ, Zonguldak, Samsun, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Bitlis, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Adana, Antalya, Afyon, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Çankırı, Çorum.


3. derece deprem bölgeleri:

Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Çorum, Ankara, Konya, Eskişehir, Antalya, İçel.


4. derece deprem bölgeleri:

Edirne, Kırklareli, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Adana.


5. derece deprem bölgeleri:

Aksaray, Konya, Karaman, Niğde.


Deprem sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri ise, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren şu şekilde belirlenmiştir;

* Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

* Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

* Diğer Yapılar: 260 TL 



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön