26 / 04 / 2024

Deprem sigortası her yıl zorunlu mu?

Deprem sigortası her yıl zorunlu mu?

Deprem sigortası, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunaminin doğrudan neden olacağı maddi zararları, nakit olarak karşılayan sigorta türü oluyor. Peki, deprem sigortası her yıl zorunlu mu?



Deprem sigortası her yıl zorunlu mu?

Deprem sigortası, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılayan sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor.


Deprem sigortası, taşınmaz mal sahibi tarafından yapılıyor. Poliçenin mesken veya işyeri sahibi adına düzenlenmesi gerekiyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası, kiracı tarafından kendi adına yaptırılamıyor. Kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırabiliyor. 


DASK adına ve hesabına Zorunlu Deprem Sigortası düzenleme yetkisi, DASK ile sigorta şirketi arasında imzalanan bir sözleşme ile tanımlıdır. Güncel Sigorta Şirketleri listesi DASK'ın resmi internet sitesinde yer alıyor. 


Deprem sigortası yıllık olarak düzenleniyor. Peki, deprem sigortası her yıl zorunlu mu?


Yıllık olarak düzenlenen deprem sigortasının sene sonunda yenilenmesi gerekiyor. Yenilemelerde deprem sigortası poliçe bedelinde birtakım indirimler yapılabiliyor.


DASK sigortasının yaptırmayanlara herhangi bir ceza uygulanmıyor. Ancak DASK sigortası olmadan taşınmaz mal hakkında herhangi bir alım satım veya kiralama işlemleri yapılamıyor.



Deprem sigortası fiyatları 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön