26 / 04 / 2024

Deprem sigortası neleri kapsar?

Deprem sigortası neleri kapsar?

Zorunlu Deprem Sigortası; depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının neden olacağı maddi zararları karşılıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası neleri kapsar?



Deprem sigortası neleri kapsar?

Zorunlu Deprem Sigortası; depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Bu sigorta, teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Peki, deprem sigortası neleri kapsar?


Belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı olarak teminat kapsamındadır: Temeller /Ana duvarlar / Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar /Bahçe duvarları / İstinat duvarları / Tavan ve tabanlar / Merpenler / Asansörler / Sahanlıklar / Koridorlar Çatılar / Bacalar /Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri. 


Bunların dışındaki diğer ortak alanlar için isteğe bağlı olarak sigorta şirketlerinden konut sigorta poliçesi teminatı alınabilir.


Deprem sonrasında hasar ihbarınızı yaptıktan sonra olay yerine, sürecin yönetimine uygun olan en kısa sürede, DASK adına görevlendirilen bağımsız hasar tespit görevlileri gönderilir. İnceleme ve tespit raporları hazırlanıyor.


Hasar Tespit İşlemleri

Hasar tespit işlemleri, DASK adına görevlendirilen bağımsız hasar tespit görevlileri tarafından yerine getirilir. Bu tespitlerin sonucunda belirlenen tazminat ödemeleri de doğrudan DASK tarafından yapılır.


Hatırlatmak isteriz ki tespit işlemlerinizin yetkilendirilmiş hasar tespit görevlileri tarafından yapılması, teminatınızın işleyişi açısından önemlidir. 


Hasar tespiti görevlilerine olay yerinde yapacakları incelemelerde her türlü kolaylığın ve bilginin sağlanması, tazminat sürecini de hızlandırır.


Deprem sigortası fiyatları 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön