25 / 04 / 2024

Deprem sigortası ödenmezse ne olur?

Deprem sigortası ödenmezse ne olur?

Gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için yapılıyor. DASK için gerekli belgeler temin edilerek poliçe ücretinin ödenmesi gerekiyor. Peki, deprem sigortası ödenmezse ne olur?



Deprem sigortası ödenmezse ne olur?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK konut ve işyerleri üzerinde yaptırılan teminat sigorta türü oluyor. DASK sigortası ile; binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında oluyor. 


Bu sigorta, gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için yapılıyor. Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamındadır:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının tamamlayıcı bölümleri


Eve veya işyerine DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle gitmeniz gerekiyor. Aynı zamanda DASK poliçe ücretinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, deprem sigortası ödenmezse ne olur?


Deprem sigortası ödenmezse, poliçe düzenlenemiyor. Yıl sonunda biten sigortanın yenilenmesi gerekiyor. Ancak, sorunlu deprem sigortasını yaptırmayanlara veya yenilemeyenlere herhangi bir ceza uygulanmıyor. 


Ancak DASK sigortası olmadan taşınmaz mal hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama gibi tasarruf işlemleri yapılamıyor.


Ancak bu sigortanın yapılması halinde kiralama ve alım satım işlemleri gerçekleşebiliyor.


DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön