20 / 04 / 2024

Deprem sigortası yıllık mı ödenir?

Deprem sigortası yıllık mı ödenir?

Depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat olan ve depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan deprem sigortası yıllık mı ödenir? İşte yanıtı..



Deprem sigortası yıllık mı ödenir?

Meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olan zorunlu deprem sigortasının poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılıyor.


Deprem sigortası, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan deprem sigortası yıllık mı ödenir?


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl oluyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor.


İşyeri DASK..

Zorunlu Deprem Sigortası‘nın Genel Şartlar A-2 Sigorta Kapsamı Dışında Kalan Binalar maddesi gereği; tamamı ticarî veya sınaî amaçla kullanılan binalar, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı dışındadır. 


Ancak, mesken olarak inşa edilmiş binaların (apartmanların) içinde yer alan ve ticarethane, dükkân, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılması gerekli oluyor.



Deprem sigortasını kim yaptırır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön