26 / 04 / 2024

Deprem sigortasında büyük indirim

Deprem sigortasında büyük indirim

Zorunlu deprem sigortasında yüzde 39 indirim yapıldığını belirten DASK Başkanı Serdar, yapacakları yüz yüze görüşmelerle sigortayı yaygınlaştıracaklarını söyledi



Doğal Afet Sigortaları Kurumu, (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmak için yüzde 39'lara varan indirim yapıldığını belirterek, site yöneticileri ve ev sahipleriyle yüz yüze görüşmelerle sigortayı yaygınlaştıracaklarını söyledi. Serdar, sigortanın vatandaşa maliyetini anlattı: “100 metrekare betonarme bir konut eğer birinci derece deprem bölgesinde ise İstanbul içinde yıllık 136 lira ile sigorta yapılıyor. Dışında ise 131 lira prime tekabül ediyor. İndirimlerle bu ücret 81 liraya iniyor. Dolayısıyla 80 lira ile 130 lira arasında oynayacaktır. Günlük 36 kuruşa geliyor.”

KÂR AMACIMIZ YOK

Marmara depreminin ardından ortaya çıkan Kurum'un maliyetlerinin minimum düzeyde olduğunu dile getiren Serdar, Kurum'un kar amacı gütmediğini, sigortayı yaygınlaştırmayı amaçladığını dile getirdi. Serdar, herhangi bir deprem olduğunda hasarlı binaları hızlı ve tam olarak ödemeyi amaçladıklarını vurguladı.
Yenişafak

Geri Dön