26 / 04 / 2024

Depreme dayanıklı bina tasarlayana 10 bin lira ödül!

Depreme dayanıklı bina tasarlayana 10 bin lira ödül!

DASK tarafından düzenlenen 'Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması' 29 üniversiteden 66 başvuru geldi. Birinci olan takımın üyeleri 10 bin TL'nin sahibi olacak. İşte yarışmanın ayrıntıları...



DASK tarafından düzenlenen 'Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması' 29 üniversiteden 66 başvuru geldi. Birinci olan takım üniversitesine akademik çalışmalarda kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandırırken takım üyeleri de 10 bin TL'nin sahibi olacak. 


Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), geleceğin inşaat mühendislerinde depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini ve zorunlu deprem sigortası bilincini geliştirmeye yönelik Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın ikincisini başlattı. 


Bir önceki yıl 42 başvuru alan yarışmaya, ikinci yılında 26 farklı şehirdeki 29 üniversiteden toplam 66 takım başvurdu. 


Teknik Danışma Kurulu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda 25 proje finale kalmaya hak kazanacak. Finale kalan takımlar 8 Mayıs'ta açıklanacak. 'Dünya sallansın, sen sağlam dur' sloganıyla düzenlenen yarışma, üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilere yönelik. 


Öğrencilerden oluşan takımların tasarladığı bina modeli maketleri, teknik şartnameye uygunluklarına ve sarsma masasındaki depreme dayanıklılık performanslarına göre değerlendiriliyor. Yarışmada birinci olan takım, üniversitesinin inşaat mühendisliği bölümüne deprem simüle eden sarsma masası kazandırıyor. 

Birinci, ikinci ve üçüncü olan takımdaki öğrenciler ise sırasıyla 10 bin, 5 bin ve 3 bin TLlik para ödüllerini paylaşacak.



Anadolu






Geri Dön