24 / 04 / 2024

Depreme karşı konut sigortası yaptırılmalı!

Depreme karşı konut sigortası yaptırılmalı!

Liberty Sigorta Genel Müdürü Türkeş, çoğu yaşam ve sanayi bölgesinin deprem riski altında bulunduğunu, deprem sigortası yapılması gerektiğini söyledi.



Deprem Haftası dolayısıyla Türkiye’de deprem riskinden ve konut sigortasının öneminden bahseden Liberty Genel Müdürü Defne Türkeş, Türkiye’nin büyük yıkıma neden olan, can ve mal kayıplarına yol açan depremlerle sık sık karşılaştığını söyledi. Türkeş, “Türkiye’de nüfusun yüzde 70’inin ve büyük sanayi tesislerinin bulunduğu bölgeler deprem riski altında. Son 60 yılda doğa olaylarının ülkemizde yol açtığı doğrudan ve dolaylı ekonomik kayıplar GSMH’nin yüzde 3’ü kadar. Deprem ve afet gerçeğinin kabul edilmesi, zararı asgari düzeye indirmek için gerekli önlemlerin alınması ve sigortaların yaptırılması büyük önem taşıyor” dedi. Sadece DASK yaptırmanın zararı karşılamaya yeterli olmadığına değinen Türkeş, “DASK’ın yanı sıra mutlaka konut sigortalarında deprem tazminatı alınmalı. DASK yapılara sadece alanına göre teminat sağlıyor. Yapılarda oluşan gerçek giderin teminat altına alınması için deprem sigortası yaptırılması gerekiyor.”


Depreme karşı konut sigortası yaptırılmalı!


KOMŞULAR DA GÜVENCE ALTINDA

Sadece konutun ve içindeki eşyaların değil, aile bireyleri, ev sahibi, kiracı ve komşuların da güvence altına alınabildiğini belirten Liberty Genel Müdürü Defne Türkeş, "Liberty Canım Evim Sigorta Paketleri"nde standart bir konut sigortasının içerdiği teminatlara ek olarak birçok fonksiyonel teminat seçenekleri yer almaktadır. Ürünümüzün opsiyonel teminat yapısı sayesinde, ‘Liberty Canım Evim Mini Paket’, ‘Liberty Canım Evim Esnek Paket’ ve ‘Liberty Canım Evim Maksimum Paket’ ürün alternatifleri ile müşterilerimiz gerçek ihtiyaçlarına ve taleplerine uygun sigorta paketini oluşturabilecek, Liberty Sigorta Yardım teminatı ile 7 gün 24 saat müşterilerimiz evlerinde gerçekleşebilecek su ya da elektrik tesisatı arızaları, cam hasarları ve çilingir ihtiyaçları için hizmet alabilecek, tıbbi bilgi ve danışmanlık desteğinden faydalanabilecek" şeklinde konuştu.


Star 


Geri Dön