19 / 04 / 2024

Dereağzı Fenerland projesi!

Dereağzı Fenerland projesi!

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde ilk olarak Hasan Özaydın döneminde ortaya atılan Dereağzı Fenerland projesi ile tüm spor branşları bir arada toplanacak. İşte Dereağzı Fenerland projesi ayrıntıları...



Dereağzı Fenerland projesi!

Fenerland projesi, Fenerbahçe Spor Kulübü'nde ilk olarak Hasan Özaydın döneminde ortaya atıldı. Yaklaşık 10 senelik rüya olan Fenerland ile, tüm spor branşları bir arada toplanacak.


Fenerland, Dereağzı'nda 120 dönümlük araziye yapılacak. 2 katlı İstinye Park'a benzeyen, denizle bağlantılı bir tesis olarak planlanan Fenerland'ın ön tarafına da sadece Fenerbahçe kulüp üyelerinin kullanabileceği sosyal ihtiyaçların sağlanacağı bir yer yapılması planlanıyor.


"Fenerbahçe'nin kasası" olarak adlandırılan Dereağzı Fenerbahçe projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1996 yılında onay verilmişti.


Aziz Yıldırım'ın kulübün resmi dergisinde yaptığı Fenerland Dereağzı projesi ile ilgili açıklamaları şu şekilde:


"Armamızın yarıştığı branşların tamamındaki zafer odaklı hedeflerimizin yanı sıra pek çok önemli proje için de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Görev süremiz içerisinde mutlaka bitirmek istediğimiz bu projeler Fenerbahçe’nin geleceği niteliğindedir. 


Her kıtada adımızın ve bayrağımızın temsili hedefine uygun olarak, Şenliköy’de, üyelerimizin yararlanabileceği, çok büyük bir sosyal tesis yapma hazırlığı içindeyiz. Bir diğer projemiz Kurtköy’de Fenerbahçe’nin tüm birimlerini içine alacak devasa boyutlardaki ’Büyük Fenerbahçe Kompleksi’dir.  


Ayrıca, ihalesi haziran ayında yapılmak suretiyle, Kenan Evren Lisesi’nin yerine otel ve iş merkezinden oluşacak ve kulübümüze çok büyük bir gelir getirecek bu proje de yine önemli projelerimizden sadece bir diğeridir. Bununla birlikte, bizden önceki yönetimlerin Dereağzı’nda kurmayı planladığı FenerLand Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bu proje camiamızın gurur kaynağı olacaktır. Zira burada inşa edilecek ’yaşam merkezi’ ve deniz tarafında yapılacak olan sosyal aktivite alanları hiçbir kulüpte yer almayan imkanları, taraftarlarımızın ve üyelerimizin hizmetine sunacaktır.


Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, asıl gurur kaynağımız, bu projeleri hayata geçirirken, devlete hiçbir külfet yüklemeksizin, hiçbir vergisel imtiyaz kabul etmeksizin sadece Fenerbahçe’nin dinamiklerinden yola çıkabilmek konusundaki yeterliliğimizdir.


Unutulmamalıdır ki, Fenerbahçe Spor Kulübü bugün itibariyle devlete 75 milyon vergi tahakkuk ettirebilecek ekonomik nitelikte gücü olan emsalsiz büyüklükteki bir camiadır. Yeri gelmişken bu gücü yaratan, siz büyük Fenerbahçe taraftarına şükranlarımı sunarım. Bugüne kadar verdiğiniz ve vereceğiniz destek, bizlerin, yegane gücü olmuştur ve olacaktır."


Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri:

Dereağzı Fenerland projesi!





Geri Dön