29 / 03 / 2024

Derince 16 Ocak Basın Sitesi'nin görselleri hayran bıraktı!

Derince 16 Ocak Basın Sitesi'nin görselleri hayran bıraktı!

Kocaeli Gazeteciler Cemiyetimin girişimleriyle Toplu Konut İdaresi (TOKI) tarafından Derince İlçesi Çınarlı Mahallesi'ne yapılacak 16 Ocak Basın Sitesi'nin görselleri hayran bıraktı



Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin girişimleriyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Derince İlçesi Çınarlı Mahallesinde 24 buçuk dönüm arazi üzerine yapılacak olan 138 konutluk Basın Sitesi'nin görselleri kamuoyuyla paylaşıldı. Körfezin en güzel vadilerin birisinde, önü deniz, arkası orman olan bir bölgede yapılacak olan sitenin görselleri gazeteciler tarafından çok beğenildi. 87 metrekarelik 2+1 ve 109 metrekarelik 3+1 konutları içeren site için inşaata da önümüzdeki günlerde başlanacak. 


HAYAL EDİLDİ

Göreve geldiği günden bu yana Basın Sitesi için yoğun gayret sarf eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, "Gerek konumu itibariyle gerekse projesi ile sadece hayal denilen, Türkiye'ye örnek projemizin gerçekleştirilmesini bize nasip eden Allah'a şükürler olsun" dedi. 


TEŞEKKÜR ETTİ 

Gürol, projenin hayata geçme sürecinde katkılarını esirgemeyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a, iktidar ve muhalefet partilerimizin Kocaeli milletvekillerine, Vali Hasan Basri Giizeloğlu'na, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğtıı ve Danışmanı Ömer Polat'a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın danışmanı Oktay Memiş'e Bakanlık Özel Kalem Müdürü Ahmet Akyol'a ve Bakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Fatih Alp'e teşekkür etti. 


SELÇUKLU YE OSMANLİ 

Gürol, 16 Ocak Basm Sitesi'yle ilgili detaylı bilgileri ise şu şekilde verdi: "TOKİ tarafından Kocaeli'nin Derince ilçesinde 138 konut inşa edilecek. 23 Şubat 2016 tarihinde yapılan ihale kapsamında; 138 konut, 1 cami, 1 ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor. Çınarlı Mahallesi'nde yapılacak konutların 79'u zemin+3 kat ve 2+1 planında, 59'u da zemin+3 kat ve 3+1 pianmda inşa edilecek. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyacak projede geniş peyzaj, oyun ve sosyal alanlar tasarlandı." 



Derince Expres


Geri Dön