20 / 04 / 2024

Derince Çınarlıkent Konutları'ndan anahtarlar teslim edildi!

Derince Çınarlıkent Konutları'ndan anahtarlar teslim edildi!

Kocaeli'de hayata geçirilen Kent Konut Derince Çınarlıkent projesindeki birinci ve ikinci etap ev sahiplerine teslim edildi. Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gerçekleşen törene katıldı.



Kent Konut Derince Çınarlıkent projesindeki birinci ve ikinci etap hak sahiplerine evlerinin anahtarları teslim edildi. Çınarlıkent Konutları’nda gerçekleşen anahtar teslim törenine; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr Tahir Büyükakın, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kent Konut Genel Müdürü Yalçın Özön, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Altay ile Dr. Ali Yeşildal ile ev sahipleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Kent Konut Genel Müdürü Yalçın Özön, “Bugüne kadar 10120 adet konut, 90 adet işyerinden oluşan projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu kapsamda 924 konut ve 4 işyerimizin de yapımı devam etmekte. Konutlarımızın yaklaşık yüzde yetmişlik kısmı sosyal konut projesi niteliğinde” dedi.


HAZİRAN'DA DA TESLİM VAR

Çınarlıkent hakkında da açıklamalarda bulunan Yalçın Özön, “Derince Çınarlıkent projemizin arsa alanı 34 bin 416 metrekare. Projemizin % 74’lük bölümünü otopark, yol ve yeşil alanlara ayırdık. Projemiz, 584 daire ve 3 adet işyeri ile 17 adet bloktan oluşmakta. Bugün birinci ve ikinci etaptaki 432 adet dairenin anahtar teslimi yapıyoruz” diye konuştu. Projede çocuk oyun alanları, basketbol sahası, mini futbol sahası, spor parkı (fitness), kamelya oturma grupları gibi sosyal donatıların mevcut olduğunu da dile getiren Yalçın Özön şöyle devam etti: “Projemizde satışına 09 Ocak 2017 tarihinde çıkılan 152 adet daire ve 3 adet işyerinin teslimi de haziran ayı içinde yapılacak. Teslimi yapılacak daire tipleri ve sayısı; 150 adet 3+1, 240 adet 2+1, 42 adet 1+1’dir. Teslimi haziranda yapılacak daire tip sayısı 152 adet 2+1 ve 3 adet işyeridir.''


PROJELER DEVAM EDECEK

Törende konuşan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise şunları kaydetti: “Bu konutlarda yaşayacak vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ömür geçirmenizi diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın liderliğinde Kocaeli ve Derince’deki halkımızın her türlü hizmeti için çalışıyoruz. Başkanımıza ilçemize olan hizmetleri ve bize destekleri için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu projeler insanımızın daha huzurlu bir yaşam sürdürmesini sağlayacak. Artarak devam edecek projelerin yanında dikkatlerinizi çekmek istediğim diğer bir konuda, memleketimiz üzerine oynanan oyunlardır. Bunları sizin çok iyi gördüğünüzü biliyorum ve bunun için daha çok çalışmamız gerektiğini belirtmek istiyorum. Birlik ve beraber içerisinde olmaya devam edeceğiz.” Törende son olarak ise Başkan Karaosmanoğlu konuştu. 


ARABADAN ÖNCE EV ALINMALI

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında, “Sağlıklı bir yaşam oluşturuyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Güzel bir site olduğuna inanıyorum. Yüzde 75’i otopark ve yeşil alan olması, yüzde 25’nin sadece binalardan oluşması da ayrı bir önem arz etmekte. Şunu da hatırlatmak isterim ki kentimiz deprem bölgesi. Konutlarımızı sağlam ve depreme dayanıklı yaparsak çok daha iyi önlem almış oluruz. Bununla beraber deprem bilincini de elde etmeliyiz. Deprem anında nasıl hareket etmeliyiz bunları da öğrenmemiz gerekmekte. Ayrıca insanlarımıza şunu da hatırlatmak istiyorum, arabadan önce ev alınmalıdır” ifadelerini kullandı. Binaların depreme dayanıklı ve sağlıklı olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Karaosmanoğlu şu ifadeleri kullandı: “Evlerinizde mutluluk içinde oturacaksınız. Yaşadığımız bölge ve çevre insanın yaşamını etkiliyor. Bunun için rahat konutlar yapmalıyız. Çocuklar, parkına rahat ulaşmalıdır. Sosyal yaşam alanları oluşturulmalıdır. Yeni evlerinizde güle güle ve huzur içerisinde oturun.


YAĞMUR DA EV SAHİBİ OLDU

Başkan Karaosmanoğlu daha sonra, temsili olarak İbrahim Kalkan, Recep Yakan, Adnan Kaynak, Vural Vural ve Çetin Vural’a evlerinin anahtarlarını teslim etti. Derince’de oturan, doğuştan serebral palsi hastası olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kara kalem resmini çizen, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hem Ankara’da hem de Kocaeli’de görüşen 22 yaşındaki Gülşah Yağmur Yazıcı da Çınarlıkent Konutları’nda ev sahibi oldu. Yağmur’a evinin anahtarını Başkan Karaosmanoğlu verdi. Tören yemek ikramının ardından sona erdi. 



Büyük Kocaeli


Geri Dön