26 / 04 / 2024

Derince Harikalar Sahili'ne yeni düzenleme!

Derince Harikalar Sahili'ne yeni düzenleme!

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un ilçeye kazandırdığı Harikalar Sahili’ne yapılan yeni düzenlemelerle birlikte mescit ve çeşme inşa ediliyor.



Derince Yavuz Sultan Mahallesi 60 Evler Sahili’nde yer alan Harikalar Sahili, sadece çocukların değil, büyüklerin de keyifli vakit geçirebildiği ve ulusal düzeyde ödül alan çok önemli bir proje olarak bölgenin cazibe merkezleri arasında yer alıyor. Her yaştan insanda büyük hayranlık uyandıran Harikalar Sahili, ailecek sabah kahvaltısına gidip, akşama kadar vakit geçirilebilecek bir yer. Harikalar Sahili’nde büyükler, kafe ve restoranlarda sohbet ederken, çocuklar da karşılarına çıkan dev masal kahramanları eşliğinde neşeli zaman geçirebiliyor. Harikalar Sahili’ne ilk defa gelen çocuklar burada kendilerini masal ve çizgi film kahramanları arasında bularak, Nasreddin Hoca, Keloğlan, Gargamel, Beyaz Atlı Prens, Rapunzel, Çizmeli Kedi, Pamuk Prenses ve Dinozor Dino gibi karakterlerle mutlu dakikalar geçiriyor.


Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un ilçeye kazandırdığı ve resmi açılışı 2007 yılında dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Harikalar Sahili’nde yeni düzenlemeler söz konusu. 30 bin metrekarelik alanda yer alan Harikalar Sahili’nde vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda mescit ve çeşme inşa ediliyor. 250 m2 alan üzerinde yapılan mescidin kaba inşaatı büyük oranda tamamlanmış durumda. 50’şer kişinin aynı anda namaz kılabileceği bayan ve erkek mescitlerinin ayrı olarak bulunduğu tesiste lavabo ve şadırvanlar da yer alıyor. Harikalar Sahili’nde yapılan bir diğer yenilik ise bölgeye çeşme inşa edilmesi. Kaynak su kuyusundan dinlendirilmiş su ve ayrıca tatlı suyun 3 ayrı noktadan vatandaşlara sunulduğu çeşme, ihtiyacı büyük oranda karşılayacak. Aynı zamanda görsel güzelliğiyle göz kamaştıran çeşme görünümüyle Harikalar Sahili ile bütünlük oluşturuyor.Kaynak: Harikalar Sahili’ne yeni dokunuşlar 


Özgür Kocaeli


Geri Dön