27 / 04 / 2024

Derince Limanı’na dolgu yapılacak!

Derince Limanı’na dolgu yapılacak!

DSP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Meral Uçarı, Safi Holding’in Derince Limanı’na 5 milyon metreküp dolgu malzemesi kullanarak dolgu yapacağının söyledi.



DSP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Meral Uçarı, Safi Holding’in Derince Limanı’na 5 milyon metreküp dolgu malzemesi kullanarak dolgu yapacağının söyledi


Demokratik Sol Parti (DSP) Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Meral Uçarı, düzenlediği basın açıklaması ile Derince Limanı, Gölcük yönüne yapılacak dolguyla ilgili açıklamalarda bulundu. Halkın 6 ay boyunca ciğerine toz duman çekeceğini söyleyen Uçarı, “25 Şubat günü 543 milyon dolar yatırarak 39 yıllığına işletme hakkını alan Safi Holding, Derince Limanı’na 5 milyon metreküp dolgu malzemesi kullanarak dolgu yapacak. Bu malzeme Körfez-Derince-İzmit arasında D-100 karayolu kullanılarak yapılacak. İstisnasız günde 2 bin kamyon trafiğe girecek. Bu kamyonların çevreye yayacağı toz miktarını ve insanlara vereceği zararı kamuoyunun dikkatine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Sözlerinin devamında Uçarı şöyle konuştu: “Derince Limanı’nın dolgu alanı haline getirilmesi, hem kıyının karakteristik özelliklerini bozacak hem kamusal erişimi engelleyecek hem de yük taşımacılığının sonucu olarak karbondioksit salınımı fazla olacağından halkın sağlığı ile oynanacaktır. Bu alanda ticaret yapan esnafımız da bu olaydan zarar görecek ticari işleyiş ve ekonomiye katkı anlamında bir düşüş yaşanacaktır.”



Kocaeli Manşet


Geri Dön