19 / 04 / 2024

Derince'de 26 kilometrelik beton yol yapılacak!

Derince'de 26 kilometrelik beton yol yapılacak!

Köy yollarını modern hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi rekor çalışmalara da imza atıyor. Asfalt yola alternatif olarak geliştirilen beton yol çalışması köy yollarında uygulanmaya devam ediyor...



Köy yollarını modern hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi rekor çalışmalara da imza atıyor. Asfalt yola alternatif olarak geliştirilen beton yol çalışması köy yollarında uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapım ihalesi gerçekleştirilen Derince ilçesi Geredeli ve Terziler Köyü arasındaki 26 kilometrelik yol da tamamen betonla kaplanacak. Bu uzunluk Kocaeli’de bugüne kadar yapılan en uzun beton yol olma özelliği taşıyor.  


26 KİLOMETRE BETON YOL

Eski İstanbul Yolu’nun Derince bölümünde başlayıp Geredeli, Tahtalı ve Terziler Köyleri boyunca uzanan yol İzmit’in Bulduk, Çağırgan ve Süverler köylerini de birbirine bağlıyor. 26 kilometre uzunluktaki grup yolunda toplam 28 bin metreküp beton kullanılacak. Yolda oto korkuluk, taş duvar, v kanal ve trafik işaretleri uygulamaları da yapılacak. Daha önce ilk uzun beton yol çalışması 10 kilometre ile Karamürsel’de gerçekleştirilmişti. Geredeli-Terziler grup yolunun ardından 16 ve 20 kilometrelik beton yol çalışmaları diğer ilçelerde de yapılacak. 


7 FİRMA TEKLİF VERDİ

Büyükşehir Belediyesi rekor uzunluğa sahip beton yol çalışması için ihale gerçekleştirdi. İhaleye 7 firma teklif verdi. En düşük teklifi 7 milyon 196 bin lira ile Fıratoğlu İnşaat verirken en yüksek teklif  9 milyon 945 bin lira ile Kibsaş Karadeniz İnşaat’tan geldi. İhale komisyonu teklifleri değerlendirdikten sonra ihaleyi alan yüklenici firma belirlenecek. Yer tesliminden sonra gerçekleşecek çalışma 400 gün içerisinde tamamlanacak.


Fıratoğlu İnşaat 7 milyon 196 bin TL, Karacayol-Ay-Taş-Turhanlar İnşaat 8 milyon 265 bin TL, Güneş Asfalt 9 milyon 75 bin TL, Duytaş-Akova İnşaat 9 milyon 309 bin TL, Yağmur Mühendislik 9 milyon 941 bin TL, Hürel Otomotiv 9 milyon 558 bin TL, Kibsaş Karadeniz İnşaat 9 milyon 945 bin TL. 



Özgür Kocaeli Gazetesi 



Geri Dön