16 / 04 / 2024

Derince'de sit alanı çalışmaları tamamlandı!

Derince'de sit alanı çalışmaları tamamlandı!

İç Kale ve Çevresi Kentsel III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ile II. Derece Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı İlave ve Revizyon çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi



İzmit'te Hacıhasan, Veliahmet, Akçakoca, Kozluk ve Kemalpaşa Mahallelerinin bir bölümünü kapsayan İç Kale ve Çevresi Kentsel III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ile II. Derece Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı İlave ve Revizyon çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölge sakinlerine planlar hakkında bilgi verildi. 

İzmit'te Hacıhasan, Veliahmet, Akçakoca, Kozluk ve Kemalpaşa Mahallelerinin bir bölümünü kapsayan İç Kale ve Çevresi Kentsel III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ile II. 

Derece Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı İlave ve Revizyon çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. 

Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölge sakinlerine planlar hakkında bilgi verildi. Belsa 9. Katta düzenlenen bilgilendirme toplantısına İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ednan Pala, İmar ve Şehircilik Müdürü Reyhan Erbayrak, Belediyenin teknik personeliyle bölge sakinleri ve muhtarlar katıldı. 

Yetkililer, 2012 yılında başlayan çalışmalarla ilgili olarak daha önceden de bölge sakinleriyle toplantılar yapılıp itiraz ve şikayetlerin dikkate alındığını ve yasaların el verdiği ölçüde düzeltmeler yapıldığını belirterek" yaklaşık 2 yıldan beri devam eden çalışmalarda sona gelindi ve hazırlanan planlar İzmit ve Büyükşehir Belediye meclisleriyle Koruma Kurulu'na onay için gönderilecek" dediler. 


Derince Ekspres


Geri Dön