24 / 04 / 2024

Derince'de yeşil alan imarlı alana yüzme havuzu yapımına tepki geldi!

Derince'de yeşil alan imarlı alana yüzme havuzu yapımına tepki geldi!

Derince Yavuz Sultan Mahallesi'nde daha önce Çim halı saha olan ve imar planında yeşil alan olarak görünen alana Derince Belediyesi'nin yüzme havuzu yapma istemesi mahalle halkının tepkisine neden oldu.



Vatandaşlar söz konusu alanda toplanarak bu alan imar planında yeşil alan ve park gözüküyor burayı rant alanı değil halkın yararına park alanı yapılsın dediler Derince Yavuz Sultan Mahallesinde bir süredir devam eden Yüzme Havuzu projesi mahalle halkının tepkisine neden oldu.Bu bölgede oturan Emekli öğretmen Hulusi Doğan bu projeden rahatsız olan mahalle halkı ile daha önce Çim Halı sahası olan bölgede toplanarak yüzme havuzu bizlerin park olarak bildiği alana yapılacak.Buna kimse yanaşmıyor bu bölge yeşil alan ve park alanı neden burada bir ticari beklenti içine giriliyor, dediler. 


BAŞKAN CAMİ ALTINDA SÖZ VERDİ 

Mahalle Halkı Derince eski Belediye Başkanı Dr.Aziz Alemdar döneminde burası Futbolcu Erhan Yılmaz'a verildi. Kendisi burayı yeşil alan ve park alanında çıkarıp,spor sahası ve kafeterya yaptı.Biz o dönem buna karşı çıktı fakat o dönem belediye başkanı halkı dinlemedi. 


Sonrasında Başkan adayı olan Ali Haydar Bulut seçimlerden önce geldi. 60 Evler Merkez Cami altında cemaatle otururken söz verdi.Bu alanı yıkıp halka park yapacağız.İnsanlar buluşma noktası olarak bu parkı gösterecekler dedi.Kendisi gerek çalışkanlığı ve gerekse sözlerini tutan birisi olarak sever destekleriz.Göreve geldi 4 ay geçmeden sözünü tuttu spor alanı kaldırttı.Mahalle halkı olarak toplanıp kendisine teşekküre gittik. Ama şimdi parkı unutup yüzme havuzu projesine döndü.Eğer ahrete inanıyorsa söz vermek nedir bunu iyi bilir dedi. 


YÜZME KULÜBÜNÜ ARADIK 

Mahalle halkı olarak bu alan yüzme havuzu yapacak olan Kocaeli Yüzme Kulübünü aradık.Biz burada park istediğimizi Belediye başkanının bizi kandırdığını söyledik.Bu konuda tepkimiz var,buraya gelmeyin sizi demokratik olarak rahatsız edeceğiz halkın istemediği bir yere böyle bir proje yapmayın dedik. 

Derince Belediyesi İmar planında yeşil alan olarak gözüken 2500 m2 alan bu ayki meclis toplantısında imar değişikliği ile ticari alana çevrilecekmiş.Bu konuda duyumlar aldık bu konun takipçisiyiz.Gerekirse hakkımızı mahkemede arayacağız dediler. 


MUHTAR HALKI UNUTMASIN 

Mahalle halkı olarak böyle bir sorun yaşadığımızda mahalle Muhtarımızı yanımızda görmek ister dik.Ama kendisi farklı düşünüyor galiba.Ama unutmasın Muhtarları bu görevlere halk seçiyor dediler. 

Derince Ekspres


Geri Dön