28 / 03 / 2024

Derya Bozovalı: İki şehir hastanesinin finansmanını garantiledik!

Derya Bozovalı: İki şehir hastanesinin finansmanını garantiledik!

TÜRKİYE’de sağlık yatırımları ile büyüme planlayan kadın girişimci Derya Bozovalı, "Türkiye’de iki şehir hastanesinin finansmanını garantiledik. Birini Azerbaycanlı bir yatırımcı yapacak, diğerini bizzat ben kendim yapacağım" dedi.



TÜRKİYE’nin kadın girişimcileri sınır tanımıyor. Aslen Artvin Yusufelili olan Derya Bozovalı, hem aile işi olan madenciliği büyütüyor hem de ‘finans hukuku danışmanlığı’ verdiği küresel yatırımcılarla yurt içinde ve yurt dışında yeni yatırımlara yöneliyor. Yakın zamanda Kazakistan’da altın madeni işletmeye başlayacağını belirten Bozovalı, Türkiye’de de iki büyük ‘şehir hastanesinin 1.1 milyar dolarlık finansmanını hazırladığını, hedefinin madencilik ve sağlık alanında büyümeye devam etmek olduğunu anlatıyor. İnşaat sektöründe de önemli yatırımları bulunan Lovet İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Derya Bozovalı şöyle anlatıyor öyküsünü:


JP MORGAN’DA 9 YIL ÇALIŞTIM

“Aile olarak Yusufeliliyiz. Eskiden Erzurum’a bağlıydı. Şimdi Artvine bağlı. İstanbul Yeşilköy’de büyüdüm. 14 yaşımda burs kazanarak ABD’ye okumaya gittim. Kolombiya Üniversitesi Uluslararası  Finans Hukuku bölümünü bitirdim. 9 yıl JP Morgan’da çalıştım ve CEO’luğa kadar yükseldim. Babam inşaatçıydı anne tarafım madencidir. Bir ağabeyim var, ABD’de doktorluk yapıyor. Annem vefat edince 2009’da işlerin başına geçmek için Türkiye’ye geldim. Babam ağabeyimin gelmesini istedi ama o doktor olduğu ve bu konulara ilgi duymadığı için ben Türkiye’ye döndüm.


ÖNCE MADENE YATIRIM

Döndüğümde Yusufeli’nde bir krom madenimiz ve İstanbul’da gayrimenkullerimiz vardı. Maden için Kanadalılarla ortak olup yaklaşık 17 milyon dolarlık yüksek teknoloji yatırımı yaptık. Bu yatırımla önceden bir ton topraktan 3 gram krom çıkarken şimdi 23 gram çıkıyor. Madenimizde 140 kişilik istihdamımız var. Şimdi Kazakistan’da altın madeni yatırımı içinde yeni bir anlaşma yaptık. 30 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız imzaları attık. Kazak ortağımla birlikte Haziran 2017 gibi temel atacağız. Kısmet olursa Sayın Cumhurbaşkanımız da temelini atabilir.


Derya Bozovalı: İki şehir hastanesinin finansmanını garantiledik!


DUBAİ’DE FİNANS DANIŞMANLIĞI

Kendi mesleğim olan uluslararası finans hukuku üzerine danışmanlık vermeye de başladım. Bunun için Dubai’de ayrıca şirket kurdum.  8 yıldır bir taraftan devraldığım aile şirketlerimizi büyütüyorum, bir taraftan da kendi mesleğim ve network’ümle bölge ülkelerdeki ve Türkiye’deki şirketlere finans-yatırım danışmanlığı yapıyorum.  Avrupalı çok önemli bazı fonları yönetiyorum. Yurt dışında uluslararası finans hukuku danışmanlığı verdiğimi müşteri sayısı 1.500’e ulaştı, Türkiye’de de 400 kadar var.”


ŞEHİR HASTANESİNE TALİBİM, FİNANSI HAZIR

DERYA Bozovalı, Bu fonlarla birlikte Türkiye’de iki şehir hastanesinin finansmanını garantiledik. Birini Azerbaycanlı bir yatırımcı yapacak, diğerini bizzat ben kendim yapacağım. İki proje için 1 milyar doların üzerinde finansman hazır. Bürokratik aşamaları bekliyoruz. Ben Gölyaka’daki şehir hastanesi projesine talip oldum. Çünkü bu hastane ‘uyuşturucu bağımlılarının tedavisi’ konusunda büyük bir proje olacak.  Bu nedenle beni ayrıca heyecanlandırıyor” diye konuştu. 


Hürriyet 


Geri Dön