19 / 04 / 2024

Dev projeler Ordu'yu uçuracak!

Dev projeler Ordu'yu uçuracak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2.5 yılda tamamlanan yatırımları, devam eden ve planlanan projeleriyle Ordu'nun çehresini değiştirmeye devam ediyor.




13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulmasına İlişkin Kanun'da değişiklik yapan yasa ile 2013 yılında Büyükşehir kapsamına alınan Ordu'da, 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından değişim ve dönüşüm devam ediyor. Başkan Enver Yılmaz başkanlığında, yeni kurulan belediyeler arasında kurumsal yapısını en hızlı şekilde tamamlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2.5 yılda hayata geçirdiği dev projelerle adından söz ettiriyor.

 

1300 KİLOMETRE YOL SICAK ASFALTLA BULUŞUYOR

 

Ordu'yu marka ve parmakla gösterilen bir il yapmak için çalıştıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Adaylığımız sırasında Ordu'nun en önemli sorunlarını çözmek için anket yaptırdık. Bu anket sonrasında birinci sorun yol, ikinci sorun su ve üçüncü sorun çöp olarak ortaya çıktı. Göreve gelir gelmez, bu sorunların çözümü için çalışma başlattık. Şu anda 752 Km Sıcak Asfalt Yol projemize ek olarak Büyükşehir ekiplerimizce yollardayız. Sadece bu yıl 166 km asfalt yol yaptık. Tam 1300 km sıcak asfaltı Ordu ilimizle buluşturacağız" diye konuştu.

 
SUYA 180 MİLYON LİRA YATIRIM

 

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü'nce, il genelinde su alanında büyük yatırımlara imza atıldığını belirten Başkan Enver Yılmaz, "Şu ana kadar 180 milyon lira yatırım yaptık. 2.5 yılda, 19 ilçede 15 adet su arıtma tesisi, 30 adet su alma yapısı ve 100 adet depo inşa ettik. Toplam 850 km içme suyu hattı ve 50 km kanalizasyon hattının yapımına imza attık. Sadece Altınordu ilçesindeki altyapı 18 bin kişiye göre ayarlanmıştı. Tam 34 milyon liralık projeyle Altınordu şehir merkezinin altyapısını yeniden oluşturuyoruz. On yılların sorunlarını çözüyoruz" şeklinde konuştu.

 
30 YILLIK ÇÖP SORUNU ÇÖZÜLDÜ

 

Daha önce yapılan anketlerde Ordu'nun çöp sorununun 3. sırada çıktığına vurgu yapan Başkan Yılmaz, bu sorunun çözümü için önemli hamleler yaptıklarını ve göreve geldiklerinin 13. ayında Altınordu ilçesindeki çöp alanının bertaraf edilerek çöp sorununun ortadan kaldırıldığını söyledi. Ünye Çimento’yla yapılan anlaşma sonrası ise 19 ilçede çöp sorununu tamamen çözdüklerini dile getiren Başkan Enver Yılmaz, "8 ay sonra Ordu'da çöp sorununun tamamını çözmüş olacağız. Hatta çevre illerin sorunlarına çözüm üretmek için yardımcı oluyoruz. Altınordu, Çamaş, Gölköy, Mesudiye, Gürgentepe, Kabataş, Aybastı, Korgan, Kumru, Çambaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerinin ortak kullanacağı 6 çöp transfer istasyonu, Gülyalı ve Çaybaşı'nda düzenli depolama alanları, Altınordu ve Ünye'de Ayrıştırma Tesisleri ve Ünye'de kırma ve yakma tesisiyle çöp artık sorun olmaktan çıkmıştır" dedi.

 
ORDU PARMAKLA GÖSTERİLECEK

 

Ordu il genelinde dev projelere imza attıklarını belirten, bu projeler hayata geçtiğinde ilin kaderinin değişeceğini söyleyen Başkan Yılmaz, "İlimizde başlattığımız AVM Projesi, Boztepe Peyzaj ve Macera Park Projesi, Altınordu Kamyon Garajı, Altınordu Tenis Tesisleri, Dış Cephe Boya Projesi, 311 Konutluk  TOKİ  Projesi, Üç ilçede akıllı bisiklet uygulaması, Avrupa'nın en geniş Wİ-Fİ ağı projesi, dünyanın en tatlı projesi Çikolata Park, Karadeniz'in denize en yakın kayak tesisi projesi, Fatsa’da modern mezbaha, Türkiye'nin en büyük hayvan hastanesi projesi, Ünye Çamlık Projesi, Yunus Emre Kuruluş Kampı Projesi, Altınordu Rıhtım Projesi, Melet Kıyı Projesi, ilçelerde oluşturduğumuz ve projeleri devam eden meydan yatırımları, hanımlar lokalleri, kadınlar plajları ve sahil düzenlemeleri gibi projeler Ordu'nun kaderini değiştirecek. İrili ufaklı 191 projeyi tamamladık. 154 devam eden, 163 ise planlanan projemiz var. Tüm bu projelerimiz tamamlandığında Ordumuz, parmakla gösterilecek ve model bir Büyükşehir olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön