23 / 04 / 2024

Deva Holding Türkiye'de onkoloji üretim tesisi kuracak

Deva Holding Türkiye'de onkoloji üretim tesisi kuracak

Deva Holding, üç yıl içinde Türkiye'ye 60 milyon liralık yatırımla onkoloji üretim tesisi kurma kararı aldı



Geçen yıl Türkiye'de yüzde 53 büyüyen Deva Holding, üç yıl içinde Türkiye'ye 60 milyon liralık yatırımla onkoloji üretim tesisi kurma kararı aldı
Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Philipp Haas, gelecek 3 yıl içinde Türkiye'de yeni bir onkoloji ilaç üretim tesisi kurmayı ve bu projeye 60 milyon liralık yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi. 2009 yılında net satışlarını yüzde 53 oranında artırarak 333 milyon liraya ulaştırdıklarını belirten Haas, rekabet ettikleri alanlarda ilaç markaları yaratarak ilk tercih olmayı hedeflediklerini bildirdi. Sağlık Bakanlığı'nın, ilaç giderlerinin azaltılması amacıyla, beşeri ilaçların fiyatlandırılmasına dair kararda 4 Aralık 2009 tarihinde geçerli olmak üzere yeni bir düzenleme yaptığını hatırlatan Haas, bu düzenlemeye göre pazarda daralmanın beklendiğine dikkati çekti. Haas, 2009 yılında son çeyreğe kadar çok iyi sonuçlar aldıklarını ancak dördüncü çeyrekte ilaçlarla ilgili çıkarılan kararnameden sektörün çok etkilendiğini belirterek, ''İlaç sektöründe devletin bir tane daha fiyat kararnamesine imza atmaması gerekir'' dedi.

DÜŞÜK FİYAT İHTİYACI
Yeni onkoloji ilaç tesisi hakkında bilgi veren ve hedeflerinin alternatifi olmayan alanlarda geliştirecekleri ürünleri yüzde 50 düşük fiyatlarla sunmak olduğunu belirten Haas, ''Bazı ürünler var ki kutusu 5 bin lira civarında... Bu alanlarda ilaç sektöründe fiyatların düşmesine hala ihtiyaç vardır. Bu sebeple bu alanlara yöneliyoruz'' diye konuştu.

KENDİ ALANINDA MARKALAR YARATARAK REKABET EDECEK
Rekabet ettikleri alanla yeni ilaç markaları yaratarak faaliyet göstereceklerini belirten Haas, ilaç kararnamesinin ise sektörü çok etkilediğini söyledi.
Sabah

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Deva, 60 milyon lira yatırımla Çerkezköy'de onkoloji ilacı üretecek
Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Philipp Haas, 2009'da satışlarını yüzde 53 artırdıklarını ve 333 milyon lira ciro elde ettiklerini belirterek, 3 yıl içinde yeni bir onkoloji (kanserbilim) ilaç üretim tesisi kurma projelerinin olduğunu söyledi.


DEVA Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Philipp Haas, 2009 yılında net satışlarını yüzde 53 oranında artırarak 333 milyon liraya ulaştırdıklarını ve rekabet ettikleri alanlarda ilaç markaları yaratarak ilk tercih olmayı hedeflediklerini söyledi. Philipp Haas, "Sağlık Bakanlığı'nın beşeri ilaçların fiyatlanmasında yeni uygulama ile satışlarda yaşanan değersel daralmayı, tamamlamış olduğumuz yeni fabrika yatırımları sonucunda artan kapasiteyle, kutu bazında satışlarındaki büyüme ile dengelemeyi hedefliyoruz" dedi.

Yeni tesis 3 yılda
Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Türkiye'de yeni bir onkoloji (kanserbilim) ilaç üretim tesisi kurma projelerinin olduğunu belirten Haas, Çerkezköy'de planlanan bu projeye 60 milyon liralık bir yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi. Türk ilaç sektöründe 2009 yılında, IMS Healthcare verilerine göre kutu bazında beşinci firma olarak yüzde 4,3 pazar payına sahip olduklarını ifade  eden Philipp Haas, şunları söyledi: "Deva Holding, 2009 yılında 13 milyon lira operasyonel kâr elde ederek, hedeflediği verimliliğe ulaşmak adına kararlılığını gösterdi. 2009'un sonunda 8.1 milyon lira zarar açıklanmıştı. 2010'da artı bir rakamla seneyi kapatabileceğimize dair çok ümitliyim. Ayrıca, holdingin 2009 yılında finansal giderlerinde de yüzde 35 maliyet daralması gerçekleşti. Holdingin 500 milyon lira olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, çıkarılmış sermayesinin 36 milyon lira (yüzde 25) bedelli artırılarak 144 milyon liradan 180 milyon liraya yükseltilmesi başarıyla tamamlandı. Güçlenen  sermaye yapımızla holding olarak, yeni makine yatırımları ile üretim kaabiliyetimizi yükseltirken, yeni ürün geliştirilmesi konularına odaklanma hedefindeyiz."

Yüzde 50 düşük fiyat
Hedeflerinin alternatifi olmayan alanlarda geliştirecekleri ürünleri yüzde 50 düşük fiyatlarla sunmak olduğunu belirten Haas, "Bazı ürünler var ki kutusu 5 bin lira civarında... Bu alanlarda ilaç sektöründe fiyatların düşmesine hâlâ ihtiyaç var. Bu sebeple bu alanlara yöneliyoruz" diye konuştu. Haas, Deva Holding'in, ulaşılabilir fiyatlarla sunulan yeni ürünleri geliştirerek, `lider' Türk jenerik ilaç üreticisi olma hedefini koruduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bu hedef doğrultusunda 80 yeni istihdam yaratılmasını sağlayan yeni AR-GE merkezi `DevArge' çalışmalarına başladı. Toplam 200 kişilik bilim adamlarından oluşan araştırma ve geliştirme ekibine ulaşmayı hedeflenen AR-GE merkezi ile Deva Holding, yeni teknolojileri kullanarak ürün geliştirmede  yeni atılımlar hedefliyor. Üretim tesislerinde 168 kişilik ek istihdam sağlayan Deva Holding, yeni tesislerinde genişletilmiş kapasite hacmiyle kutu bazında satışlarını artırıyor."

Türk ilaç sektöründe doğal bir artış sağlanacak

SAĞLIK Bakanlığı'nın, geçen yıl ilaç giderlerinin azaltılması amacıyla, ilaçların fiyatlandırılmasında yaptığı düzenlemeyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Philipp Haas, yeni düzenleme sonucunda pazarda daralma beklendiğini belirterek, "2009 yılında son çeyreğe kadar çok iyi sonuçlar aldık. Ancak dördüncü çeyrekte ilaçlarla ilgili çıkarılan kararnameden sektör çok  etkilendi. İlaç sektöründe devletin bir tane daha fiyat kararnamesine imza atmaması gerekir" dedi. 2010'un ilk çeyreğinde ise kutu hacminde artış yaşandığını ifade eden Haas, 2009'un son çeyreğinde ilaç fiyatlarının değişmesinden dolayı yapılamayan satışların 2010'un ilk çeyreğine yansıdığını, bu yüksek artışın ikinci çeyrekten itibaren biraz yavaşlayacağını öngördüklerini
kaydetti. Türk ilaç sektörünün büyüyeceğini dile getiren Haas, Türkiye'de kişi başına 125 dolar olan ilaç tüketiminin, Avrupa ülkelerinde 500-700 dolar olduğunu, bu bağlamda Türkiye'de doğal artış olacağını söyledi.
Hürriyet

Deva, 60 milyon TL'ye ilaç üretim tesisi kuracak
Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Haas, gelecek üç yıl içinde Türkiye'de yeni bir onkoloji ilaç üretim tesisi kurmayı ve bu projeye 60 milyon liralık yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Haas, Deva Holding'in 2009 yılı değerlendirme ve 2010 yılı hedeflerini paylaşmak üzere düzenledikleri toplantıda yaptığı konuşmada, 2009 yılında net satışlarını yüzde 53 artırarak 333 milyon liraya ulaştırdıklarını ve rekabet ettikleri alanlarda ilaç markaları yaratarak ilk tercih olmayı hedeflediklerini belirtti. Haas, Deva Holding'in, ulaşılabilir fiyatlarla sunulan yeni ürünleri geliştirerek, `lider' Türk Jenerik İlaç üreticisi olma hedefini koruduğunu dile getirerek, "Bu hedef doğrultusunda, 80 yeni istihdam yaratılmasını sağlayan yeni Ar-Ge merkezi `DevArge' kuruldu" dedi.
2010'un ilk çeyreğinde kutu hacminde bir artış yaşandığını belirten Haas, 2009'un son çeyreğinde ilaç fiyatlarının değişmesinden dolayı yapılamayan satışların 2010'un ilk çeyreğine yansıdığını, bu yüksek artışın ikinci çeyrekten itibaren biraz yavaşlayacağını öngördüklerini kaydetti. Türk ilaç sektörünün büyüyeceğini dile getiren Haas, Türkiye'de kişi başı ilaç tüketiminin 125 dolar, Avrupa Birliği ülkelerindeyse 500-700 dolar olduğunu ve bu bağlamda Türkiye'de ilaç sektöründe doğal bir artış sağlanacağını söyledi.

Egzama türüne doğal ilaç
Haas, sadece onkolojiye odaklanan bir firma olmayacaklarının da altını çizerek, antibiyotik alanında da kardiyovasküler alanlarda da geliştirmekte oldukları ürünler bulunduğunu dile getirdi. Geçen sene sattıkları kardiyovasküler ürünlerin cirosunun 55 milyon liraya ulaştığını bildiren Haas, solunum, antienflamatuar ve dermatoloji alanında da yeni ürünler üzerinde çalıştıklarını, üç dört ay içinde piyasaya sürecekleri `Egzama' türü bir hastalık için geliştirdikleri doğal ve yan etkisi bulunmayan bir ilacın kendilerini çok heyecanlandırdığını belirtti. Radikal

Deva ilaçta rekabeti büyütüyor
Deva Holding, üç yıl içinde Türkiye'de yeni bir onkoloji (kanserle ilgili bilim dalı) ilaç üretim tesisi kurmayı hedefliyor

HEDEF İLK TERCİH OLMAK

Deva Holding Başkanı Philipp Haas, üç yıl içinde Türkiye'de yeni bir onkoloji ilaç üretim tesisi kurmayı ve bu projeye 60 milyon liralık yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Deva'nın 2009 yılı sonuçlarını ve 2010 yılı hedeflerini paylaşmak üzere düzenlenen toplantıda konuşan Philipp Haas, 2009'da net satışlarını yüzde 53 artırarak 333 milyon liraya ulaştırdıklarını söyledi. Philipp Haas, rekabet ettikleri alanlarda ilaç markaları yaratarak ilk tercih olmayı hedeflediklerini belirtti.

80 YENİ İSTİHDAM

Philipp Haas, Deva'nın ulaşılabilir fiyatlarla sunulan yeni ürünler geliştirerek, lider Türk jenerik ilaç (orijinali ile eşdeğer, daha ucuz ilaç) üreticisi olma hedefini koruduğunu belirtti.

Haas, "Bu hedef doğrultusunda, 80 ek istihdam yaratılmasını sağlayan yeni ar-ge (araştırma-geliştirme) merkezi `DevArge' kuruldu" dedi. 2010'un ilk üç ayında kutu hacminde artış yaşandığını söyleyen Philipp Haas, 2009'un son üç ayında ilaç fiyatlarının değişiminden dolayı yapılamayan satışların 2010'un ilk üç ayına yansıdığını söyledi.

FİYAT ARTIŞLARI YAVAŞLAR

İlaç fiyatlarındaki bu yüksek artışın, yılın ikinci üç ayından itibaren biraz yavaşlayacağını öngördüklerini kaydeden Philipp Haas, Türk ilaç sektörünün büyüyeceğini düşündüklerini dile getirdi.

Philipp Haas, Türkiye'de kişi başı ilaç tüketimi 125 dolar iken Avrupa'da 500-700 dolar olduğunu belirterek, "Bu bağlamda Türkiye'de ilaç sektöründe doğal bir artış sağlanacaktır" diye konuştu. Philipp Haas, sadece onkolojiye odaklanan bir firma olmayacaklarının altını çizdi.

EGZAMAYA DOĞAL TEDAVİ

Philipp Haas şöyle devam etti: "Antibiyotik alanında da kardiyovasküler (kalp-damar hastalıkları) alanda da geliştirmekte olduğumuz ürünler var. Geçen yıl sattığımız kardiyovasküler ürünlerin cirosu 55 milyon liraya ulaştı. Solunum, antienflamatuar (iltihabı önleyen ilaç) ve dermatoloji alanında da yeni ürünler üzerinde çalışıyoruz. Egzama türü bir hastalık için geliştirdiğimiz, 3-4 ay içerisinde piyasaya süreceğimiz doğal ve yan etkisi bulunmayan bir ilaç var. Bu ilaç bizi heyecanlandırıyor."
Posta


Geri Dön