28 / 03 / 2024

Devir 'çevreci konut' devri!

Devir 'çevreci konut' devri!

Türkiye, konut sektöründe yurt genelinde son 5 yılda üretilen nitelikli projelerle “konforlu yaşamda devrim” yaşarken, son aylarda çıtayı biraz daha yükselten tüketici, alacağı konutun “çevreci” özelliğini daha fazla sorgulamaya başladı.



İstanbul kadar Başkent’in silüeti de son yıllarda hızlı değişim gösteriyor. Birbiri ardına yükselen kule konut ve iş merkezleri, gelişmiş ülkelerdeki projelerde yaşamlarını sürdürenleri kıskandıracak boyuta geldi.

Ankara’nın silüetine de en gözde semtlerinden Oran’da, Mimar Murat Tabanlıoğlu imzalı 185 metre yükseklikteki One Tower Diplomatique ve AVM’yi kazandıran İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, konut alıcısının bu gelişmeler karşısında proje, lokasyon kadar yaşama dokunan detaylara da her zamankinden fazla önem verdiklerini kaydetti.

 

-Çevreci özellik yabancıları çekti- 

Özkan Özçelik, çevreci projelerin hak kazandığı Leed Gold sertifikası hedefiyle inşa edilen One Tower Diplomatique’in yabancıların en fazla tercih ettiği proje olmasında çevreci özelliğinin büyük payı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:


“Yabancılar kadar yerli müşteriler de artık bu detaylarla beklenenin ötesinde ilgilenmeye başladı. Daha önce metrekare, cephe, kat sayısı gibi detaylar kendisi için yeterli olan müşteriler, şimdi bize elektrikli otopark olup olmadığını, enerji tasarrufuna ilişkin detayları, cephe giydirmeden iç mekanlara kadar kullanılan malzemenin sağlığa ne denli uyumlu olduğunu sorguluyor. Biz kendini sürekli yenilemeyi seven, her bir projesi bir öncekinden daha başarılı ve kapsamlı olan İTO Yatırım olarak bu gelişmeden hayli memnunuz.  One Tower Diplomatique sakinleri özenle inşa edilen bu projede çevreci detayların yaşamlarını ne kadar etkilediğini, bu kış sezonu itibariyle hissedecekler.”


Geri Dön